Konya'da görev yapan okul öncesi öğretmenleri, kaynaşma toplantısında bir araya geldi.
2005 yılandan bu yana Konya'da faaliyet gösteren Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği, düzenlediği kaynaşma toplantısında kentteki okul öncesi öğretmenlerini bir araya getirdi. Programın açılışında konuşan Derneğin Kadın Kolları Başkanı Sevil Çallı, derneğin amaçlarından bahsetti. Çallı, "Amacımız insanın özünde yer alan güzelliklerin ortaya çıkmasında rol alabilmektir. Eğitimde fırsat eşitliğini maddi imkânsızlıklar, ailevi durum ve sosyal problemlerden dolayı yakalayamamış öğrencilerimize el uzatıp onlara madden ve manen yardımcı olmaktır" dedi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan ise her öğrencinin eşit eğitim şartlarına sahip olamadığının altını çizdi. Gönüllü öğretmenlerin önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirten Doğan "Gönüllü öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Birçok meslektaşı çıkışta kime gezmeye gitsem diye düşünürken onlar bilgi birikimlerini bir evladımıza aktararak gelecekte vatanına milletine hizmet etmesine yardımcı olarak değerlendiriyorlar" diye konuştu.
Program süresince birbirleriyle tecrübelerini paylayan anaokulu öğretmenleri de gerçekleştirilen etkinlikten dolayı teşekkür etti.
(İP-Y)

12.01.2013 16:33:20 TSI

Editör: Wan Haber