Konyaaltı Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi işbirliği ile Aşure Günü düzenledi.
Konyaaltı Kent Meydanı'nda düzenlenen Aşure Gününe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, Konyaaltı Alevi Kültür Derneği Başkanı Tahsin Akpınarlı, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ile 3 bine yakın vatandaş katıldı.
Aşure Günü'nün açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Böylesi güzel bir günde siz güzel insanlarla, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim ve ilkelerini savunan değerli canlarla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Aşure Günü'nün düzenlenmesine destek olan Konyaaltı Alevi Kültür Derneği Başkanı Tahsin ve katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
12 kazanda pişirilen Aşure, okunan duaların ardından konuklara ikram edildi. Semah gösterisinin de yapıldığı Aşure Günü'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
(SÇ-SÇ-Y)

10.12.2012 14:35:17 TSI

Editör: Wan Haber