Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen TÜBİTAK destekli Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
Bilim Merkezi'nin sadece Konya'nın değil, ülkenin tanıtımı açısından da önemli bir fonksiyonu yerine getireceğini kaydeden Başkan Akyürek, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden birini tamamlama aşamasında olduklarını dile getirdi. Bilim Merkezi'nin Cumhuriyet tarihi boyunca Konya'ya yapılan en önemli eserlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Yüklenici firma, işçiler, ustalar büyük bir gayretle çalışıyor. Planetaryumuyla, gözlem kulesiyle, sergi alanlarıyla dünyada örnek gösterilecek bir bilim merkezine kavuşuyoruz. Tamamlanmasıyla Konya bilimin de merkezi haline gelecek. Buraya tüm öğrenciler, bilim insanları, bilim meraklıları, bilime ilgi duyanlar gelecek. Sergileri gezecek, tanıtımlara katılacak, planetaryumda sunumları izleyecek, laboratuvarlarda deney yapma imkanına kavuşacaklar" dedi.
YILDA 1 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
Bilim Merkezi ile Konya'nın önemli bir tanıtım fırsatını yakaladığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Bilim Merkezi'nin dünyada da büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Yeni cazibe merkezlerinden biri olarak yılda en az 1 milyon insanın ziyaret edeceğini ve buradan istifade edeceğini düşünüyoruz. Bilim Merkezi'nin Konya turizmine de önemli katkısı olacak. TÜBİTAK boyutunda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bilim Merkezi'nin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması için gayret gösteriyoruz" diye konuştu. Bilim Merkezi inşaatında Türkiye'de ilkler yaşandığını belirten Başkan Akyürek, inşaatta çelik konstrüksiyon sistemi, kaplama sistemi ve teknik ayrıntılar açısından Türkiye'de ilk defa uygulanan inşaat teknikleri bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Yapım tekniği olarak ilkleri barındıran Bilim Merkezi'nde 110 bin metrekare çapında bir alanda beton ve çelik kolonlar olmaksızın farklı bir sistem uygulanıyor. İnşatta 2 bin 500 ton civarında çelik kullanılırken; 10 bin metrekare çatı kaplama, 25 bin metrekare granit kaplama bulunuyor. İnşaatta çalışmalar 350 işçiyle devam ediyor.
(İHA-FM-Y)

12.02.2013 15:54:42 TSI

Editör: Wan Haber