AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, yaptığı değerlendirme toplantısında kabine değişikliği konusunda yaptığı açıklamada, "Kabinede bir nöbet değişimi oldu. Nöbeti devreden de nöbeti devralan kadar kıymetli, birikimli ve bu ülke için kalbi atan isimler. Dolayısıyla bir bakan gider bir bakan gelir, değişen bir şey yok" dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Serpil Yakut ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kılınç'ın eşlik ettiği basın toplantısında Konya yatırımlarını ve ülke gündemini değerlendirdi.
KARAPINAR'DAKİ KÖMÜR REZERVİ
MTA tarafından 4 yıl süren çalışmalar sonucu Karapınar'da 1.8 milyar tonluk linyit rezervi keşfedildiğini hatırlatan Cem Zorlu, "Sahadaki linyit Atatürk Barajı'nın iki katı yani 5 bin megavat (MW) gücündeki termik santrale 30 yıl yetebilecek rezerve sahip. Bu hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok güzel bir gelişme. Zira bölgede hem ekonomimize hem istihdama hem de enerji üretimimize büyük katkılar sağlayacak 7-8 milyar dolarlık bir yatırım olacak. 5 bin MW'lık bir termik santral yapılması öngörülüyor. Bu yatırıma Konyalı iş adamlarımızın talip olması daha da sevindirici bir gelişme" diye konuştu.
Mille Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Türkiye'nin kendi savaş uçağını üretme konusunda bir çalışma içerisinde olduğunu söylediği açıklamasına dikkat çeken Zorlu, "Bu müthiş bir haber. Konya'dan da birçok firmanın bu üretime talip olduğunu dile getirdi sayın bakanımız. İnşallah ümidimiz savaş uçaklarımızın Konya'da üretilmesi için bizler de elimizden geleni yapmanın gayreti içinde olacağız" dedi.
AK Parti Konya Milletvekilleri olarak Çevre Yolu konusunu hiçbir zaman gündemlerinden çıkarmadıklarını da kaydeden Zorlu, "96 kilometre olarak planlanan proje için geçtiğimiz günlerde yine Ulaştırma Bakanımızla yineden bir araya geldik. Buna göre 2013 yılı içerisinde projenin bitirilmesi hedefleniyor. Proje bitimi ile birlikte Konya, bütün şehir akslarına bir bütün halinde bağlanmış olacak. Bu da çok ciddi bir problemi de çözmüş olacak" şeklinde konuştu.
"KABİNEDE NÖBET DEĞİŞİMİ OLDU"
Başbakan tarafından kabinedeki 4 bakanın değiştirilmesini değerlendiren Zorlu, "Kabinede bir nöbet değişimi oldu. Nöbeti devreden de nöbeti devralan kadar kıymetli, birikimli ve bu ülke için kalbi atan isimler dolayısıyla bir bakan gider, bir bakan gelir. Değişen bir şey yok. Hatırlayın, 1999'da 3-5 günlüğüne bakan seçilirdi. Cumhuriyet döneminde bakanların iktidarda kalma süresine bakarsak, bu kadar iktidarda kalan, bakanlık yapan çok az. AK Parti iktidarı kadrolarının amacı koltuk kapmak değil hizmet etmektir. Yaptıklarımız da bunu ziyadesiyle gösteriyor" dedi.
Zorlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in katıldığı bir programda sarf ettiği ırkçı ifadelerinden dolayı CHP Milletvekilini ve onu bu açıklamalarından dolayı kanatları altına alan CHP Grup Başkanvekili'ni kınadığını ve onları özür dilemeye davet ettiğini ifade etti.
Danıştay 8. Dairesi'nin Türkiye Barolar Birliği meslek kurallarının 'Avukat ve avukat stajyerleri mesleğe yaraşır bir kılık ve kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yaparlar' hükmünü içeren 20. maddesinin 'başları açık' ibaresinin yürütmesini oy çokluğu ile durdurması ile bu haksız uygulamanın sona erdiğini vurgulayan Zorlu, "Bu bizce çok önemli bir gelişmedir. Zira bu kararın, bireysel hak ve özgürlükleri savunan çok olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. İnşallah yakın bir gelecekte diğer haksız uygulamalar da tek tek ortadan kalkacak ve herkes hak ettiği gibi yaşamına devam edecek" dedi.
ANA DİLDE SAVUNMA
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Ana Dilde Savunma' imkanı tanıyan kanun tasarısının da kabul edildiğini dile getiren Cem Zorlu, "Tasarının kabul edilen birinci maddesi, anadilde savunma imkanını düzenliyor. Buna göre, sanık; iddianamenin okunması ve esas hakkında mütalaanın verilmesi üzerine sözlü savunmasını, kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapabilecek. Tercüme hizmetleri, il adli yargı adalet komisyonlarınca oluşturulan listeden, sanığın seçeceği tercüman tarafından yerine getirilecek. Bu tercümanın gideri devlet tarafından karşılanmayacak. Bu imkan, yargılamanın sürüncemede bırakılmasına yönelik olarak kötüye kullanılamayacak. Tercümanlar, il adli yargı adalet komisyonlarınca her yıl düzenlenen listede yer alan kişiler arasından seçilecek. Savcılar ve hakimler, bulundukları illerdeki listelerden değil, diğer illerdeki listelerden de tercüman seçebilecek. Adalet Bakanlığı, buna ilişkin yönetmeliği, düzenlemenin kanunlaşıp yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde çıkaracak. Yönetmelik uyarınca tercüman listeleri oluşturuluncaya kadar, sanık mahkemeye kendi tercümanını getirecek" diye konuştu.
(AH-Y)

28.01.2013 11:57:53 TSI

Editör: Wan Haber