Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Konya Kitap Günleri kitapseverlerden büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi Zindankale Sanat Gelerisi'nde 10 gün boyunca açık kalan Konya Kitap Günleri'ne Türkiye genelinden 62 yayınevi, 65 yazar katılırken 150 söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi. Etkinliklere 98 bin kitapsever katıldı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Kitap Günleri'nin gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, Zindankale Surları'nın bulunduğu alanda tarihi havayı teneffüs ederek kitaplarla vakit geçirmenin önemine dikkat çekti. Konya'da sosyal ve kültürel etkinliklerin son yıllarda arttığına dikkat çeken Başkan Akyürek, yeni yayınların, kültürel programların yanında Konya Kitap Günleri'nin de her yıl geleneksel olarak düzenlenmeye devam edeceğini ifade etti. Bu tür etkinliklerin toplumun kitap okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Akyürek, Konya Kitap Günleri'ne katılan herkese teşekkür etti.
Konya Kitap Günleri'ne katılan kitapseverler de yazarlar ve kitaplarla buluşturan etkinlikler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.
(İP-Y)

11.12.2012 17:48:07 TSI

Editör: Wan Haber