Konya Alperen Ocakları adına açıklama yapan Eğitim Masası Başkanı Baybars Eken, okullarda kılık-kıyafet serbestliği getiren yönetmeliği desteklediklerini ancak eksik olduğunu ifade ederek, bu yönetmeliğin tekrar gözden geçirilerek isteyen kız öğrencilerin başörtülü olarak okuyabilmelerinin önünün açılması gerektiğini kaydetti.
Alperen Ocakları Şubesi'nde basın açıklaması yapan Eğitim Masası Başkanı Baybars Eken, İmam Hatip Liseleri'nin orta kısımlarının yeniden milletin hizmetine açılmış olmasını bir milat olarak kabul ettiklerini dile getirdi. Baybars, "Eğitim sistemindeki yenilikler 4 4 4 sistemi, ortaokul ve liselerimize, Kur'an-ı Kerim ile Siyer-i Nebi derslerinin seçmeli olarak da olsa konulması başlı başına bir inkılaptır" dedi.
Yayınlanan kılık-kıyafet yönetmeliği ile öğrencilere kılık-kıyafet serbestliği getirildiğini hatırlatan Baybars, "Ama yetişkin kız öğrenciler için başörtü serbestliği tanınmadı. Ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim hariç başlar mecburen açık olacak. Bu durumu anlamak mümkün değil. Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız bunu nasıl kabullendiler. Okullarda öğrencilere kılık-kıyafet serbestliği getiren yönetmeliği desteklediğimizi ancak eksik olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bu yönetmeliğin tekrar gözden geçirilerek, isteyen kız öğrencilerimize başörtülü olarak okuyabilmelerinin önünün açıklaması gerekir. Hem eğitim-öğretimi zorunlu 12 yıla çıkaracaksınız hem de insanların inançlarının gereği başlarını örtmelerine müsaade etmeyecekseniz. Öte yandan okullarda kılık-kıyafet serbestliği denilince okulları öğrencisiyle ve öğretmeniyle bir bütün olarak görmek gerekir. Dolayısıyla okullarımızdaki öğretmenlerimize de kılık-kıyafet serbestliği getirilerek isteyen bayan öğretmenlerimizin başörtüsüyle derslere girebilmeleri gerekir" diye konuştu.
Kravatın da zorunluluk olmaktan çıkarılması gerektiğini savunan Baybars, "Okullarımızda kılık-kıyafet serbestliğinin yanında pedagojik değil tamamen ideolojik bir yaklaşımla yıllardır bu ülke gençliğine dayatılan ve ahlaki yozlaşmaya yol açan eğitim-öğretimin kalitesini düşüren karma eğitiminden de bir an önce vazgeçilerek kız ve erkeklerin ayrı okul binalarında okumasının önünün açılması gerekir. Bu bir gereklilik değil bir zorunluluk halini almış durumdadır" şeklinde konuştu.
(AH-Y)

06.01.2013 16:34:49 TSI

Editör: Wan Haber