Konya'nın Derbent ilçesinde kayak merkezi olması planlanan 2385 rakımlı Aladağ'da düzenlenen kayak gösterileri nefes kesti.
Aladağ Kış Sporları Merkezi'nin tanıtımı amacıyla Derbent Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kayak şenliğine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Beyşehir Off-Road Kulübü Başkanı Ömer Yürük, Beyşehir Off-Road Kulübü üyeleri, milli sporcular, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı. Kars Sarıkamış'tan Derbent'e gelen milli sporcular, iki bölüm halinde gerçekleştirilen şölenin gündüz ve akşam kısmında ayrı ayrı kayak şovu yaptı. Havanın kararması sonrasında ellerinde taşıdıkları meşalelerle gösteri sunan milli kayakçılar, ateş çemberinden geçerken kendilerini izleyen katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Gösterilerin sonunda pisti aydınlatan meşalelerin önünde milli kayakçılar hep birlikte Gençlik Marşı'nı okudu. Milli kayakçıları şehir merkezinden alana ise Beyşehir'den gelen Off-Road Kulübü bünyesinde yer alan arazi araçları taşıdı. Dağa çıkışta bazı araçlar zorlanırken, buzdan yokuşu tırmanmakta güçlük çekenlerin imdadına önde ilerleyen diğer arazi araçları ve halatlar yetişti. Dağa tırmanışın bazı kısımlarında yolda kalan arazi araçlarının insan gücüyle halatlar yardımıyla çekilmesi renkli görüntüler oluşturdu. Tanıtım programında, Beyşehir'den gelen arazi araçları da alanda off-road gösterileri sundu.
Nefes kesen gösterileri izleyen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Aladağ'daki pistin kayılabilir bir pist olduğunun milli sporcuların da uygulamalarıyla görülmüş olduğunu belirterek, "Bu gerçek ve ayakları yere basan, fizibilitesi uygun bir proje. Hep beraber buranın bir kayak merkezi olması için mücadele vereceğiz. Biz her zaman şunu söylüyoruz; Konya, bu inanç turizmini Ilgın'daki termal turizmine doğru yönlendirmeli, Beyşehir'de doğa turizmine doğru yönlendirmeli ve artık Aladağ'daki kış turizmine doğru da bundan sonra yönlendirmeli. Bunları becerirsek Konya turizmin başkenti olur" dedi.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, Aladağ Kış Sporları Merkezi'nin eninde sonunda gerçekleşecek bir proje olduğunun altını çizerek, ancak kendilerinin bir an önce gerçekleşmesi için gayret ettiklerini dile getirdi. Acar, "Bugünkü amacımız; gerek milli kayakçılarımızla, gerek off-road tutkunlarımızla buranın özelliğini ve güzelliğini siz medya mensupları vasıtasıyla gözler önüne sermekti. Bu maksat da hasıl oldu" diye konuştu.
(ARÖ-FM-CC-Y)

21.01.2013 12:08:16 TSI

Editör: Wan Haber