Vansesi Gazetesi'nden Berk İlhan'ın haberine göre; Van Merkez Şerefiye Mahallesi 852 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihaleye çıkarıldı. İhale 21.08.2013 Çarşamba günü T.C.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bilkent Plaza B1 Blok Bilkent Çankaya Ankara adresinde yapılacak. İhaleyi kazanan yüklenici firma ile TOKİ arasında sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Konut,  iş yeri, alt yapı işlerinin yapımı yer tesliminden itibaren 720 (Yediyüzyirmi) takvim gününde tamamlanması öngörülüyor.  Evler muhtemelen 75 ile 100 metre kare arasında büyüklüğe sahip olacak. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde TOKİ tarafından yapılacak konutların ihaleye çıkarılmasının sevindirici olduğunu belirten hak sahiplerinden Tahir Tekin, Şaban Burkay, Murat Çurku, Osman Çelik şunları söylediler: "Şerefiye Mahallesi Belediye garajı civarında bulunan, sağlıksız, depreme dayanıksız ve kötü bir görünüme sahip olan,  vatandaşlar arasında  'sosyal mesken konutları'  olarak tabir edilen konutlarımız TOKi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında 2012 yılında yıkıldı. Konutlarımızın yerine yine TOKİ tarafından daha modern, depreme dayanıklı, çevre düzenlemesi bulunan,  iş yeri ve sosyal donatıları olan yeni konutlar yapılacak. Bizlerde Van'da yeni bir yaşam alanına kavuşacak"

HAK SAHİPLERİ 35 BİN LİRAYI 13 YILDA GERİ ÖDEYECEK 

Uzun süredir bu müjdeli haberi beklediklerini belirten hak sahipleri İzzet Övünç, Aysel Döğer, İdris Önsever, Ercan Burkay ; "Konutlarımız proje kapsamında yıkıldığı için devlet tarafından 2012 Mayıs ayından itibaren her ay düzenli olarak hane başına 500 lira kira bedeli banka hesabımıza yatırılıyor. Konutlar tamamlanıp bizlere teslim edilinceye kadar kira bedeli ödenecek. Yıkılan konutlarımıza 40 bin lira bedel değer biçildi.  Yeni konutlar ise yüzde 30 ıskonto ile 75 bin liraya mal olacak.  Konut bedeli evlerimizin bedelinden düşülecek.  Hak sahipleri olarak TOKİ'ye 13 yıl vade ile 35 bin lira geri ödenecek. Muhtemelen 2016 yılında da yeni evlerimize taşınacağız.  Devlet bizleri mağdur etmedi. Emeği geçenlere, devletimize teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Editör: Wan Haber