"Geleceksen Gençsin Gençsen Geleceksin" SODES projesi kapsamında yapılan Konursu Gençlik Merkezi düzenlenen törenle büyük bir coşkuyla açıldı.
Açılışa Bayburt Valisi Hasan İpek, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Jand. Komutanı J.Alb.Hacı Demirezen, Bayburt Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, kurum müdürler, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Konursulu vatandaşlar katıldı.
Gençlik Merkezi binası önünde yapılan halk oyunları gösterisinden sonra konferans salonuna geçildi.
Burada bir konuşma yapan Konursu Belediye Başkanı Osman Karabulutoğlu unutulmaya yüz tutmuş binayı yeninden inşa ettiklerini kaydederek, "SODES kapsamında yapmış ve bitirmiş olduğumuz Gençlik Merkezi'mizi bugün hizmete açıyoruz. Bunun yapılışındaki ana gayemiz şudur. Gerek beldemizdeki gerekse çevre köylerdeki gençleri buraya çekmek, gençlerin arasındaki insicamı, ülfeti ve kardeşliği pekiştirmektir. Burası küçük bir spor kompleksi olacağı için sportif açıdan gençlerimizin bedensel gelişimine katkıda bulunmak, aynı zamanda da caddeden, sokaktan, kahveden uzaklaşarak buraya gelmelerini sağlamak amacıyla atıl durumdaki binayı değerlendirdik. Burada fitness salonumuz, bilardo odamız, internet evimiz, kütüphanemiz mevcut. Gençlerimizin bilgi açısından da gelişimlerini ilerletmelerini ve geleceğimiz olan gençlerimize kültürel katkıda bulunmayı amaçlıyoruz."dedi.
Sözün bilenler için cevher olduğunu belirten Karabulutoğlu, "Onun kıymetini bilmek gerekir. Ancak şunu da bilmek gerekir ki mutluluğun sırrı dile sahip olmaktan geçer. İnsan olarak elbette konuşacağız; fakat kıvamınca, yeterince ve de gereğince konuşacağız. Söz var insanı yola getirir. Söz var insanı yoldan çıkarır. Keşke biz susabilsek de hal ve hareketlerimiz en önemlisi de eserimiz konuşsa. Bugün burada bir eseri görüyoruz. Görmek başkadır, bakmak başkadır. Görmek baktığımız her şeyin içindeki tecelliyatı anlamaktır. Tecellileri ise ancak ince ve yoğrulmuş bir ruh fark edebilir. Hasılı görmek sonun içindeki sonsuzluğu fark edip onda kaybolmaktır. Ziya Paşa ne güzel ifade etmiş: "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" diye konuştu.
"Geleceksen Gençsin Gençsen Geleceksin" adlı SODES projesi kapsamında yapılan Gençlik Merkezi için yapılan harcamaları da kısaca özetleyen Karabulutoğlu, "Proje kapsamında toplam 396 bin 280 TL masraf yapılmış olup bunun 182 bin 375 TL'si SODES tarafından desteklenmiş, 13 bin 905 lira Belediyemiz tarafından eş finansman desteği, ayrıca 200 bin lira da belediyemiz tarafından merkezimize katkı yapılmıştır. Bu harcama rakamlarına çevre düzenlemesi çerçevesinde yapılan işler, yüklenicinin taahhüdü dışında olan iş ve malzemeler ve işçilik de dâhil değildir."dedi.
Bayburt Valisi Hasan İpek ise Konursu beldesindeki gençlik merkezinin açılışındaki mutluluğu paylaşmak için Konursu'da olduklarına değinerek, " Buraya birlikte bu tesisin yeniden açılışını yapmak için geldik. Bayburt Valiliği Kalkınma Bakanlığı ve hükümet olarak özellikle kadınların ve gençlerin faydalanacağı bu tip projelere öncelik vermekteyiz. Bu da yine sosyal destek projeleri kapsamında destek verdiğimiz projelerden biri tanesidir. Ben belediye başkanımızı buradan kutluyorum. Gerçekten bizim verdiğimiz katkının daha iyisini kendisi yapmış. Hem bina olarak hem de insanların buraya ısındırılması olarak. Ben kendisini sizin huzurunuzda tebrik ediyorum. Merkezin tüm Konursu halkına ve Konursu gençliğine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sizinle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, saygıyla selamlıyorum."dedi.
Daha sonra "Geleceksen Gençsin Gençsen Geleceksin" projesi kapsamında düzenlenen yarışma ve turnuvalarda derecelere girenlere ödülleri verildi.
27 kitap okuyarak kitap okuma yarışmasında birinci olan Merve Köklüoğlu'na ödülünü Bayburt Valisi Hasan İpek; 24 kitap okuyarak ikinci olan M.İsmail Duman ve 22 kitap okuyarak üçüncü olan Gürkan Aksuoğlu'na ödülünü İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak; bilardo turnuvasında birinci olan Taner Bilgeoğlu'na ödülünü İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, ikinci olan Mahmut Köklüce'ye ödülünü Gençlik ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu; masa tenisi turnuvasında birinci olan Muhammet Denizoğlu ve ikinci olan Mustafa Çalhanoğlu'na ise ödülünü İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hacı Demirezen verdi.
Tören sonunda Vali Hasan İpek, el yapımı nakış işleme Türk bayrağı hediye edildi ve gençlik merkezi gezildi. Vali İpek ile İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hacı Demirezen bir süre tenis odasında tenis oynadı.
Ardından yapılan ikramın ardından program sona erdi.
(YY-AT-Y)

07.02.2013 17:51:42 TSI

Editör: Wan Haber