Düzce'nin Konuralp Beldesi Belediye Başkanı Yusuf Ercan, hedefe adım adım yaklaştıklarını ve bürokrasi denen illet yüzünden geç ilerlediklerini belirtti.
Konuralp Belde Belediye Başkanı Yusuf Ercan, İHA'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan, özellikle turizm, kültür, tarih alanlarını önemsediklerini ve bunları başarmak için özellikle bürokrasi denilen illetin engelleriyle karşılaştıklarını belirterek "Göreve geldiğimizden bu yana çok sıkıtılar çekerek bir noktaya geldik. Bir çok projeler hazırladık ancak bu projelerin bir çoğuna bürokrasi engeliyle karşılaştık. Ancak şunu söylemeliyim ki engeli aşıp yolumuza devem edeceğiz'' dedi.
Yusuf Ercan, ''Bu güne kadar Konuralp'in ilerlemesinde çok zaman kaybedilmiş. Bunları gidermek için çok yoğun zaman geçirdik. Verdiğimiz sözleri düşündüğümüz projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Özellikle turizm açısından Kırk basamaklar konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ancak gözle bir şey görülmemesi çalışmıyorlar anlamına gelmez gerekli tüm engellere rağmen devam ediyoruz. Kırk basamaklar Anfi tiyatromuzun Türkiye'de bir marka olmasıyla ilgili sürecimiz sürüyor. İlerleyen zamanda göreceksiniz'' diye konuştu.

-TEKEL BİNASININ KONUMU
Başkan Yusuf Ercan, depremde hasar görmüş Tekel binasının yıkımı ile ilgili uzun bir süreç yaşadıklarını belirterek ''Geldiğimiz süreçte bu binanın olduğu alanı belediyemize kazandırmak yönünde çok uğraştık. Son olarak çıkan deprem yönetmeliği süreci devam ediyor ve bu süreçte bu alanın Belediyemize geçerek 2 bin metre kare alanı şehir parkı sosyal alanlar olarak bir projemiz var. Büyük ihtimalle tapusu bize geçecek ve bu çalışmaları yapacağız'' dedi.

OKUL ALANINDAN TARİHİ ESER ÇIKTI
Başkan Ercan, yıkılan okul alanının Kızılay ile anlaşma sağlanarak Kızılay'a devri sağlandığını belirterek ''Okulu yıktık Kızılay'a devrettik ancak Kızılay bu alanda çalışması sırasında tarihi eserin çıkmasıyla birlikte bir engel yaşandı. Bu engelin kalkması için süreç devam ediyor. Bu alanda Kızılay muhteşem bir tesis yapması için çalışma süreci sürüyor" ifadelerini kullandı.

ADAY OLACAĞIM
Başkan Yusuf Ercan, tekrar aday olup olmayacağı yönünde ise "Tabi ki aday olmak isteyeceğiz. Süreç önemli aday yaparlar yapmazlar bu bir süreç. Kendi penceremden baktığımda tekrar aday olacağım" dedi.
(TT-AY)

21.01.2013 10:51:47 TSI

Editör: Wan Haber