Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ortak akılla yönetilen Gaziantep'in ekonomide bir yıldız haline geldiğini belirterek, "İnşallah bu yıldızı daha ileriye götüreceğiz" dedi.
Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, '1. Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (GAİF 2012)', Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde törenle açıldı. Konukoğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in en güzel günlerinden birisini yaşadıklarını ifade ederken, kendisinin her zaman 'işsizliğin bitmesini' hayal ettiğini, şirketler olarak hep 1 işçi daha fazla çalıştırmayı hedeflediklerini söyledi. "Gaziantep şu anda Türkiye'nin yıldızı" diyen Konukoğlu, kentin ortak akılla idare edildiğini ve büyümesi için herkesin elinden geleni yaptığını vurguladı.
Birçok ilde katıldığı toplantılarda kendisine 'Gaziantep neden büyüyor?' diye sorulduğunu hatırlatan Konukoğlu, ekilecek toprakları ve devletin bir yatırımı bulunmayan Gaziantep'in kendi emek ve çabasıyla bu hale geldiğine dikkati çekti. Konukoğlu, Gaziantepli gençlerin üniversiteyi bitirdikten sonra çalışmak için memleketlerine döndüğüne işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gaziantep eğer bu seviyeye geldiyse, hep beraber geldik. Biz birlikte işçimizle, memurumuzla, erkeğimizle, bayanımızla hep birlikte Gaziantep'i yıldız yaptık. İnşallah bu yıldızı daha ileriye götüreceğiz. Böyle bir fuarı rüyamda görsem tahmin etmezdim. İnşallah bu Türkiye'de daha çok yayılır."
İşverenler olarak kendilerini eleştirmeleri gerektiğini dile getiren Konukoğlu, bir çok firmada kreş olmadığını belirtti. Yeşil kart uygulaması nedeniyle sanayicilerin çalıştıracak işçi bulamadığını kaydeden Konukoğlu, "Türkiye sanayileşmeye başladı. 18-45 yaş arasında olan, hasta olmayan herkesin balık tutmayı öğrenip çalışması lazım. Her gün balık vermek doğru değil. Yeşil kart da zaten sona eriyor. Gaziantep'teki işverenler zaten paylaşmasını bilen insanlar" diye konuştu.
Törende, istihdama katkı sağlayan firmalara plaket verildi. İş-Kur'dan Ocak-Kasım 2012 tarihleri arasında özel sektör bazında en çok işçi alan firma olan Sanko Tekstil'in Genel Müdürü Ökkeş Cansız, plaketini Gaziantep Valisi Erdal Ata'dan aldı.
Daha sonra Vali Erdal Ata, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini kesti ve stantları gezdi.
(HD-OK-Y)

07.12.2012 19:13:04 TSI

Editör: Wan Haber