5. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde İzmir'de bulunan büyükelçilerin eşleri, Selçuk ilçesine gelerek tarihi ören yerlerini gezdi.
Konuk diplomat eşlerini Meryem Ana Evi'nde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı ve eşi Bahar Ballı karşıladı. Önce Meryem Ana Evi'ni gezen hanımlar, mum yakıp dilekte bulundular. Meryem Ana'nın şifalı suyundan da içen konuklar, daha sonra Efes Antik Kenti'ni gezdi. Efes Müzesi Müdür Yardımcısı Halil Bölge'nin rehberliğinde antik kent hakkında bilgi alan büyükelçi eşleri, Yamaç Evler 2'yi de görüp inceleme olanağı buldular. Buradaki tarih eserlere hayran kalan konuklar, antik kentin birçok noktasında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Efes gezisinin ardından Şirince köyünün tarihi Artemis Restoranı'nda yemeğe geçen konuk eşler, burada ikram edilen yöresel ev yemeklerine hayran kaldılar. Şirince Çarşısı'nı da gezen büyükelçi işleri daha sonra Selçuk ilçesinden ayrıldılar.
(NÖS-ERG-Y)

06.01.2013 16:17:41 TSI

Editör: Wan Haber