Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların bayram temizliği telaşı da başladı. Yaklaşık 2 yıldır konteyner kentlerde kalan vatandaşlar bir yandan yaşama savaşı verirken, bir yandan da temizlik yapıyor.

Kaya Çelebi Konteynır Kenti'nde kalan Mehmet Temar (65) ve eşi Ayşe Temar (75), bir yıldır genel bir temizlik yapılaması nedeniyle evin kokmaya başladığını belirterek, “Konteynırda karanlıkta kalmak çok zor. Yaklaşık bir yıldır genel bir temizlik yapamadık. Bu nedenle ev kokmaya başlamıştı. Tüm komşularımız bayram temizliğini yaptı. Bizler sadece başımız öne eğip onları seyrediyorduk. Temizlik imandandır diyerek eşimle birlikte bayram temizliği yapmaya karar verdik” dedi.

Gidecek bir yerleri olmadığı için konteynerlarda kaldıklarını ifade eden Temar, “Depremde devletimizin yardımlarıyla İstanbul’a gittik. Biz daha oradayken ev sahibi tarafından dışarıya atılan eşyalarımız götürülmüştü. Biz de konteynırda kalmaya başladık. Daha sonra bir vatandaş babasının hayrına bize topraklı bir ev önerdi. Gittik oturduk ancak evde yılan ve farelerin olması nedeniyle tekrar konteynıra geri dönmek zorunda kaldık. Devlet daha önce bize çok iyi bakıyordu ama şimdi o da bakmıyor, çıkmamızı istiyor. Bizim de imkanımız yok. Eşim ameliyatlıdır. Ben de brusella hastalığına yakalanmışım. Çaresiziz” ifadelerini kullandı.

"İMKANLARI OLDUĞU HALDE KONTEYNIRDA KALANLAR VAR"
Çocuklarının kendilerine bakmadığını dile getiren Temar, “Bu zamanın evlatları hayırsızdır. Van’da bizim gibi çaresiz olan başka kimsenin olduğuna inanmıyorum. Hiçbir gelirimiz yok. Ben 65 yaşındayım, eşim 75 yaşında. Devlet bazıları yüzünden bize de bakamıyor. Bazı ailelerin imkanı olduğu halde burada kalıyor, bizlere de sebep oluyorlar. Başbakan daha önceleri bir konuşmasında, 'Yaşlılar neredeyse ben de oradayım' demişti. Belki Başbakanımızın bu hale düştüğümüzden haberi bile yoktur. Biz sadece yetkililerden bize bir oda, bir salonun olabileceği bir yer vermesini istiyoruz. Hayırsever vatandaşlar bize bakıyor. Yeter ki bizim bir evimiz olsun” şeklinde konuştu.

Ayşe Temar ise Kürtçe yaptığı açıklamada, çocuklarının kendilerine bakmadığını belirterek yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

""

Editör: Wan Haber