İki büyük depremde evleri yıkılan ve o günden bu yana konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedeler, konteyner kentlerin boşaltılacak olması nedeniyle kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. Genelde engellilerin veya kimsesi olmayan kadınların yaşadığı konteynerlerde elektriklerin de yetkililer tarafından kesilmesi nedeniyle depremzedeler çaresizce bekliyor. 
 
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen iki büyük depremde evleri yıkılan ve depremden bu yana konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren yurttaşlar, çaresizce kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. Van Valiliği ve AFAD tarafından boşaltılma kararı alınan ve 23 gündür elektrikleri kesilen konteyner kentlerde oturan yurttaşlar, yardım bekliyor. Urartu Konteyner Kent'te yaşayan engelli 4 çocuk annesi Güllü Durmuş, valiliğe giderek yardım talebinde bulunduğunu, ancak kendilerine yardım edilmediğini söyledi. En son valiliğe gittiğinde basına sorunlarını anlattıkları için engelli çocuklara verilen sosyal yardımın kesileceği tehdidinde bulunulduğunu söyleyen Durmuş, engelli çocukların durumundan kaynaklı kimsenin kendilerine kiralık ev de vermediğini dile getirdi. 
 
""
 
'Devlet kendi yurttaşına sahip çıksın'
 
Kendilerine hakaret edildiğini belirten depremzedelerden Aydın Cansız ise, "Konteyner kentte barınmaya çalışan ailelerin çoğu engelli ya da eşi tarafından terk edilmiş durumda. Bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Neden bize zulüm yapıyorlar?" diye tepki gösterdi. Elektrik kesintisinden dolayı 20 günü aşkın bir süredir sıcak yemek yemediklerini söyleyen Cansız, "Ramazan ayı geliyor. Bizlere de Suriyelilere yardım edildiği gibi yardım etsinler" dedi. Meryem Erol adlı yurttaş da eşi duyma engelli olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini, 4 çocuğu ile birlikte komşularının verdiği yardımlarla geçindiklerini belirterek, "Elektrik kesintisi uyguluyorlar. Bizler artık perişan olduk. Vali artık bir kez olsun gece yatarken vicdanının sesini dinlesin. Engelli raporum olduğu halde hiçbir sosyal yardım alamıyorum. Kiraya çıkacak gücüm olsa burada iki dakika kalmam. Devlet kendi yurttaşına sahip çıksın" dedi. DİHA
Editör: Wan Haber