İnsan Hakları Derneği üyeleri, İran'da tutuklu bulunan Kürt siyasetçiler Lokman ve Zanyar Muradi kardeşler için idam cezası verilmesini, İran Konsolosluğu önünde protesto etti.
İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, İran'da tutuklu bulunan Kürt siyasetçiler Muradi kardeşlerin idam kararını İran Konsolosluğu protesto etti. Ellerinde pankartlar taşıyan grup "İran, idamlara son" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gök, "Kürt siyasetçiler Muradi kardeşlerin yaşama hakkı korunmalıdır. İran rejiminin iki Kürt siyasetçisi Lokman ve Zanyar Muradi kardeşleri idam etmeye hazırlandığını öğrenmiş bulunuyoruz. İran'da 2007'den bu yana en az 10 Kürt siyasi mahpus idam edilirken, sadece bu yol 5 Kürt siyasi mahpus idam cezasına çarptırıldı" dedi.
Lokman ve Zanyar Muradi'nin hukuksuz bir biçimde idama mahkum edildiğini iddia eden Gök, "Haklarında idam kararı verilmiş 23 Kürt siyasetçisine ve İran'daki tüm mahpuslara uygulanan işkencelerin ve idam cezasının infazı durdurulmalıdır" diye konuştu.
Açıklamanın ardından grup dağıldı.
(OY-ET-OK-Y)

10.01.2013 15:32:10 TSI

Editör: Wan Haber