İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'in Beşiktaş'ta çarptığı motosiklette bulunan Filiz İnal'ın durumu ciddiyetini korurken, kazayı yara almadan atlatan Doğan Durmuş İnal yaşadıklarını anlattı. Eşinin durumunun kritik olduğunu belirten İnal, "Aracın önüne doğru sürüklenmiş olsaydık kesinlikle bizi ezecekti, bundan eminim" dedi.
Beşiktaş Bebek Cevdetpaşa Caddesi'nde dün meydana gelen kazada İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel, Doğan Durmuş İnal (49) ile eşi Filiz İnal'ın (41) üzerinde bulunduğu 34 JS 2612 plakalı motosiklete çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet üzerinde bulunan çift savrulmuş ve kazada ağır yaralanan Filiz İnal Çapa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaşanan olayın ardından İnal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, kazayı yara almadan atlatan eşi Doğan Durmuş İnal kaza anını anlattı. Doğan Durmuş İnal, aşırı bir hızla gitmediklerini belirterek, "Dün öğleden sonra saat 14.30 gibi Bebek'te bir yerde kahve içiyorduk. Çıktıktan 200-300 metre sonra arkamızda bir araç kornaya bastı. Ben motorumun üzerindeydim, eşim de arkadaydı. İkimizin de kaskı vardı. Aynaya baktığımda bir konsolos aracı gördüm. Sonradan bunun İsviçre Konsolosu olduğunu öğrendik. Konsolosun eşi olduğunu öğrendik. Kornaya basınca ben çok fazla bir şey yapamadım. Belirli bir süratle gidiyordum ve yollar dardı. O kornaya bastığında, önüme baktığımda 60 kilometrelik bir süratle gidiyordum. Uygun bir süratle gidiyordum" dedi.

"ARACIN ÖNÜNE DOĞRU SÜRÜKLENMİŞ OLSAYDIK KESİNLİKLE BİZİ EZECEKTİ"
Andrea Köppel'in çok süratli olduğunu iddia eden İnal, "Onun önce hızlı yaklaştığını fark ettim. Sonra durdu, aynı süratle giderken kornaya bastı. Ben ilerde sağda, yaklaşık 50 metre sonra uygun bir yer gördüm, oraya geçmesini sağlayacaktım. Fakat ona kalmadan arkadan hızlandı. Artık ne kadar hızlandı bilmiyorum ama bomba gibi bir ses geldi. Motorun önü havaya kalktı. Biz sola doğru devrildik, onu hatırlıyorum. Sürüklenirken tekerlerin başımın ucundan geçtiğini gördüm. Biz çapraz sürüklenmişiz, onu fark ettim. Aracın önüne doğru sürüklenmiş olsaydık kesinlikle bizi ezecekti, bundan eminim. Çünkü başka bir vatandaş bize çarptıktan sonra cipi durdurmaya çalışmış, onu da ezmeye çalışmış. Gerisini siz düşünün" diye konuştu.

"EŞİMİN DURUMU KRİTİK"
Eşi Filiz İnal'ın tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü ve durumunun kritik olduğunu belirten İnal, "Kaçarken şunu fark ettim. Ciddi bir şekilde hızlanıyordu. Eşimle ikimiz profesyonel kask takıyoruz. Nasıl olduysa anlam veremiyorum. Kask çarpmanın etkisiyle eşimin kafasından çıkmış. Yerde yatarken kask yoktu. Düştükten sonra ona koştum, kask görmedim. Kulağından kanlar geliyordu. Ben ilk etapta öldüğünü düşündüm. Hareket etmiyordu. Sonra nefes almaya başlayınca, kulağından kan geliyordu. Gözleri sürekli kayıyordu. Hep aynı noktaya bakıyordu. Eşimin durumu şuan halen kritik. Biz de perişan bir vaziyetteyiz. Güzel bir haber gelse de nefes alsak. Elini kolunu sallayarak halen dolaşıyor. İki kişiye çarpıp, bir vatandaşı da ezmeye çalışan bir insan nasıl elini kolunu sallayıp dolaşır ve tutuklanmaz" dedi.
Beyin kanamasının devam ettiğini belirten İnal, "Şuan ameliyata alamıyorlar. Çünkü hala beyin kanaması var. Dün gece başlamış, üç değişik noktada kanaması devam ediyor. Yüzü gözü balon gibi. Tanınmaz halde. Şuan sadece Allah'a dua edip eşimin kurtulmasını istiyorum" diye konuştu.
(HÇ-ET-CC-Y)

06.02.2013 13:09:23 TSI

Editör: Wan Haber