Tekirdağ Belediye Konservatuvarı yeni bir projeye imza attı ve 3 ayda bir kültür sanat dergisi çıkarma kararı aldı. Kültür Sanat Dergisi ile ilgili konservatuvar öğretim görevlilerinden de destek isteyen Tekirdağ Belediye Başkanı Op Dr. Adem Dalgıç "Bizim Konservatuvarımız kurumsallaşmıştır. Dergi basılması da kurumsallaşmanın göstergesidir." dedi.
Dalgıç, "Dergi önem verdiğimiz bir hadisedir. Başkası dergiyi eline aldığı zaman, Konservatuarımızın kurumsallaştığını anlayacaktır. Dergiye yazılarınızla eserlerinizle öğretim görevlilerinin de katkı vermesini bekliyoruz." diye konuştu.
Eskişehir'de yaşanan gerçekliğin sanata ve bilime değer veren kadroların olmasının kendilerini çok etkilediğini anlatan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, "Biz Tekirdağ olarak bu yoldayız belki de 10 adım daha atacağız burada, ama adımlarımızı kuvvetli atacağız bunun inancı içindeyiz burada çok büyük bir azim ve kararlılık, birikim var bunda Sizinde katkınız çok büyük, bu birikimi esere projeye dönüşmesi lazım sanatı sanatçıyı göstermek için bazı performanslar sergilemeliyiz. Tekirdağ belki alışık değil ama biz buna alıştıracağız, ilk adımlar rüzgarı olacak bunun, beklentiye dönecek o zaman üniversiteden ve diğer yerlerden de gruplarda katılacak ve bu büyüyecek size düşen görevler var kendi aranızda büyük emekler harcıyorsunuz düşünsel sanatlar, çevreniz var biz bunlardan daha fazla yararlanmak istiyoruz. Tekirdağ kültür ve sanat dergisi bize hazırladığınız eserlerinizi bize gönderin eserlerinizi basmak istiyoruz örnek olmak istiyoruz." dedi.

06.01.2013 18:51:18 TSI

Editör: Wan Haber