Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü'ne bağlı olan Belediye Konservatuarı öğrencileri yarıyıl konseri verdi. Seslendirdikleri eserlerle geleceğin sanatçıları olduklarını kanıtlayan öğrenciler, aldıkları kaliteli müzik eğitimini de gözler önüne serdi.
Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleşen konserde Klasik Gitar ve Keman Bölümü öğrencileri solo performans gerçekleştirdi. Öğrencilere performansları sırasında Klasik Gitar eğitmeni Gökhan Tapçı ve Keman eğitmeni Sena Özbinar eşlik etti.
Konserde konservatuvar öğrencileri Atahan Ertürk, Bengü Buse Yıldız, Zeynep Atabay, Nurcan Aslı Azizağaoğlu, Deniz Taras, Zeynep Sude Kongur, Batuhan Çalık, İrem Sarıoğlu, Beyzanur Bahar, Gülbahar Tanyeri, Elif Güzel, Zeynep Birsu Gencel, Zeynep Turan, Semra Öykü Çolak, Emine İpek Aydın, İlkbey Eren Yıldız, Melih Dönmez, Ceren Aynagöz, Elif Çetin, Cem Enes Çetin, Ayça Nur Güneş, Orhan Işkın Baydoğan, Toprak Turhan, Ceren Topçu, Dilay Akarsu, İldil Bülbül, Emine Büşra Yeşildal, İlteriş Kağan Binali, Ebru Mine Can, Selin Dursun, Ülkü Yakar, Cihan Bıçakçı, Serdar Öktem, Şeydanur Toy, İdil Bülbül, Cem Enes Çetin ve Nurgül Aslı Atay görev aldı.
Bu yıl konservatuara giren öğrencilerin de yer aldığı konserde klasik ve günümüze ait 33 eser seslendirildi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlerden kaçmayan öğrenciler, başarıları ve enstrümanlarına olan hâkimiyetleri ile dikkat çekti. Konser sonunda alkışlarla karşılanan öğrenciler geleceğin sanatçılarının Kocaeli'nden yetişeceğini bir kez daha kanıtladı.
(MA-MA)

31.01.2013 12:15:58 TSI

Editör: Wan Haber