MHP'de muhaliflerin istediği oldu, mahkeme kongre kararı verdi. Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın, tüzük değişikliği için kongre talebinde bulunmuş, parti yönetimi bu isteği kabul etmeyince mahkemeye başvurmuştu. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, muhalefetin kongre talebini haklı buldu ve temyiz yolu açık olmak üzere kongre kararı verdi.
Muhaliflerin tüzük değişikliği için kongre talebi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Mahkemenin kararıyla, muhalefetin isteğiyle oluşturulan çağrı heyeti, tüzük değişikliği yapılacak kongre için kurultay sürecini yürütecek.

ADLİYE KORİDORLARINDA SICAK SAATLER

Kararın açıklanması ile birlikte adliye koridorlarında muhaliflere yakın isimler “Ülkücü hareket engellenemez”, parti yönetimine yakın isimler ise
“Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganları attı. Adliye koridorlarında gerilim polisin araya girmesi ve tarafların birbirine yaklaşmasına izin vermemesiyle engellendi.

KARAR SONRASI PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

Mahkemenin kararı sonrası ilk açıklama MHP Genel Merkezi'ne çok yakın bir bölgede seçim ofisi bulunan Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'dan geldi. Kurultay'ın Mayıs ayı başında toplanmasını beklediklerini ifade eden Oğan, “Gerekçeli kararın bir hafta içinde çıkması bekleniyor. Sonrasında zaten görevi alan kayyum heyeti çalışmalarına başlayacak. Bundan sonra önemli olan bugün itibarıyla Genel Merkez’in kurultay sürecinde hiçbir dahlinin kalmamış olmasıdır. Tüm yetki artık çağrı heyetine geçti. İnşallah Mayıs başında kurultayımızı yapacağız.” diye konuştu.
Genel Merkez’in temyize gitmesinin süreci durdurmayacağını da belirten Oğan, “Gidebilirler ama çok üzüldüğümü de söyleyeyim. Partiyi bu kadar mahkeme kapılarına düşürmemeliler.” diye konuştu.

BAHÇELİ: YARGITAY YOLU AÇIK

Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mahkeme kararı için "Saygı duyuyoruz. yargıtay yolu açık" değerlendirmesini yapıp, Kolay kolay partiyi teslim edemeyiz. Bunun için yargı yolunu kullanacağız ve sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongrenin dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin. Yargı yolunu kendileri kullandı, şimdi biz kullanmaya başlayacağız" dedi.

MERAL AKŞENER'DEN ÇOK KONUŞULACAK TWEET

MHP'de kurultay sürecinin fitilini ateşleyen muhaliflerden Meral Akşener, mahkeme kararı sonrası Twitter hesabından çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Akşener, mahkeme kararına ilişkin yalnızca 'Adalet mülkün temelidir' diye yazdı ve bu görüntüyü paylaştı.

KORAY AYDIN: YARGITAY SÜRECE DAHİL OLMAMALIDIR

MHP'li muhaliflerden Koray Aydın ise MHP Genel Merkezi'nin temyiz kararını değerlendirdi.
Aydın, "Konu hukuken sonuçlanmıştır, karar hukuka uygundur. Yargıtay'ın sürece dahil olmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: ÜLKÜCÜ İRADEYİ KUTLUYORUM

MHP'den istifa ederek muhaliflere desteğini açıklan Ümit Özdağ ise mahkemenin karanını Twitter'den değerlendirdi. Özdağ, "MHP olağanüstü kongreye gidiyor. Bu demokrasi ve hukuk devletinin zaferidir. Baskılara direnen ülkücü irade ve hukuk sistemimizi kutluyorum" dedi.

MHP KURULTAY KARARI ÇAĞRI HEYETİNDE KİMLER VAR?

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, Ayhan Erel, Mehmet Bilgiç, Turan Yaldız ve Basri Can'ı Olağanüstü Kurultay’ı toplamak üzere çağrı heyeti olarak görevlendirdi.

Editör: Wan Haber