Devrek Kızılay Şubesi tarafından Olağan Genel Kurul Kongresi gerçekleştirildi.
Zonguldak'ın Devrek İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek Kızılay Şubesi Başkanlığı tarafından Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirilen kongre sonunda yapılan seçimde eski başkan Zehra Ocakçıoğlu güven tazeleyerek yeniden Devrek Kızılay Şubesi Başkanı seçildi.
Divan Heyet Başkanlığını Nihat Aygün, Başkan Yardımcılığını Celal Telci ve Sekreterliğini Meliha Ocakçı'nın üstelendiği genel kurul kongresinde Yönetim Kurulu'nun faaliyet raporlarının okunmasının ardından üç yıldan bu yana Devrek Kızılay Şubesinin Başkanlığını yürüten ve tek aday olan Zehra Ocakçıoğlu yeniden başkan adayı olduğunu belirterek Divan Heyetine listesini takdim etti ve gerçekleştirilen kapalı zarf usulü seçimle Zehra Ocakçıoğlu yeniden başkan seçildi.
Seçimden sonra Kızılay'ın geçmişi ve kuruluşu hakkında bilgi veren ve kendisine destek verdikleri için davetlilere teşekkür konuşması yapan Ocakçıoğlu," Öncelikle bu kongreye uzaktan ve yakından teşrif eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Her koşulda her yerde ve zamanda hiçbir ayırım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ıstırabını dindirmek amacıyla, korunmasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arsında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu korumaktır.
Görevleri olarak Kızılay ulusal ve uluslar arası yardım kurumu niteliği ile savaşta ve barışta, amacının gerektirdiği ödev ve görevleri, sosyal yardım ve afet yönetim görevleri, sağlık hizmeti görevleri ve kan hizmeti görevleri vardır. Bu amaçla, Kızılay Şubemizi elimizdeki imkanlar ölçüsünde dimdik ayakta tutup faaliyetlerini hiçbir çıkar ve menfaat gözetmeksizin büyük bir özveri ile sürdürmeye devam ettik ve bundan sonrada yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımızla birlikte aynen devam ettirmeye çalışacağız" dedi.
Yönetim Kurulunda görev alan Asil Üyeliklere Şube Başkanı Zehra Ocakçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Aygün,Gürten Saraçsoykan,Hakan Çavuşoğlu,Semra Taşkaya,Kerim Usta,Elif Özlem Ulupınar,Meliha Ocakçı ve Cihat Yaban seçilirken, Yedek Üyeliklere ise İsmet Akdemir, Elveda Varol,Mehmet Naci Kocabıyık,Yaşar Keleş,Adnan Akkaş,Kadir Karagel, Özkan Odabaş,Muharrem Alagöz ve Mustafa Uzundal seçildiler.
(FE-SA)

09.02.2013 17:14:25 TSI

Editör: Wan Haber