Kentin her noktasında, tarihi canlandıran restorasyon çalışmalarıyla İzmir'e değer katan Konak Belediyesi, bir tarihi binayı daha restore etmeye hazırlanıyor. Alsancak, Basmane, Kemeraltı ve Halilrıfatpaşa'dan sonra Eşrefpaşa semtinde de tarih yeniden can bulacak.
Mülkiyeti İzmir İl Özel İdaresi'ne ait Mahmudiye Mahallesi sınırları içinde kalan ve uzun yıllardır kullanılmadığı için yıkılmaya yüz tutan tarihi bina, resmi tesis alanı olarak Konak Belediyesi kullanımına tahsis edildi. 386 Sokak No 13'te konumlanan viran ev, restorasyon sonrası resmi tesis alanı olarak kullanılacak.
İzmir'deki tarihi binaları restore ederek halkın kullanımına kazandıran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, mimari projelerin devam edeceğini belirterek şunları söyledi:
"Unutulmuş, kıyıda köşede kalmış birçok değer var. Kimi zaman önünden geçerken başımızı kaldırıp şöyle bir bakmaya bile gerek duyulmayan ama yıllarca içinde yaşanmışlıklar barındıran bu binalar, aslında kentin en kıymetli hazinelerinden. Bizim yaptığımız gelişigüzel bir restorasyon değil. Ciddi projelerle bu işe başlıyoruz. Türkiye'de sadece Konak Belediyesi'ne verilen Avrupa mimarlık ödülü bunun bir belgesi oldu. Uzun, emek isteyen, detay gerektiren çalışmalarla kenti ayağa kaldırıyoruz."
(HK)

05.01.2013 12:06:29 TSI

Editör: Wan Haber