Şubat ayı etkinlikleri "Tarabalar" 'Bir Ayancık Sergisi' ile Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlıyor. Tasarımcı Akif Teoman'ın Selçuklu ve Osmanlı anıtsal mimarisinde sıklıkla kullanılan mimari süsleme ögesi ''Mukarnas''tan yola çıkarak hazırladığı "Takı ve Heykel Sergisi" 5-13 şubat tarihleri arasında Konak Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda izlenebilir.
6 Şubat Çarşamba günü Çoban Ateşi belgeseli ile bir devrim hikayesi anlatılacak. Etkinlik Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpeşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 14.00'de başlayacak. Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi 7 Şubat'ta uluslararası bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Old House, New Art (2. Eski Ev, Yeni Sanat) Uluslararası Plastik Sanatlar Sempozyumu Sergisi beğeni toplayacak.
Usta'ya Saygı'ya bu ay gazeteci Kaya Çelikkanat konuk olacak. Usta gazetecinin doğum gününe denk gelen etkinlik Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda saat 18.30'da sevenlerini ve dostlarını bir araya getirecek. Sadri Alışık Tiyatrosu, 'Küçük Adam Ne Oldu Sana?' İsimli oyunuyla 13 Şubat günü Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde tiyatro severlere "Merhaba" diyecek.
MEDENİ KANUN VE TÜRK KADINI
18 Şubat Pazartesi günü "Medeni Kanun ve Türk Kadını" başlığı ile söyleşi gerçekleştirilecek. Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 11.30'da başlayacak olan söyleşiye konuşmacı olarak Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Prof.Dr. Aysel Çelikel ve Adalet eski Bakanı Dr.Yılmaz Karakoyunlu katılacak. 20 Şubat Çarşamba günü saat 18.00'de ise Yazarlar İzmir İçin Okuyor programına katılan Tuna Kiremitçi Gönül Meselesi isimli kitabını okuyacak. Etkinlik Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda yapılacak. 22 Şubat'ta İzmir İlköğretim okulları arasında bilgi yarışması var. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'ndeki yarışma ilgi çekebilir.
23 Şubat cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Çalıştay'da "Hasan Ali Yücel Anısına "4 4 4" İlk Sonuçlar ve Değerlendirmeler" konusu masaya yatırılacak. Konuşmacılar: Hakan Tartan Konak Belediye Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Güzel Yücel Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Nevzat Kavcar, Selma Zemin, Ayşegül Odabaşıoğlu, İsmail Okçu, Dr. Perihan Şara, Prof. Dr. Ayfer Kocabaş, Prof. Dr. Songül Sallan Gül, Prof. Dr. Klaus Liebe Harkort, Yard. Doç. Dr. Semiha Günal, Dr. Mithat Vural. Çalıştay'ın adresi: Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anl Sahnesi.
Şubat ayının son etkinliği, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Adil Yargılama isimli panelin oturum başkanlığını Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu yapacak. Panelistler ise şu isimlerden oluşacak: Prof. Dr. Meltem Dikmen Canikoğlu İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Turgut Kazan Avukat, Münci Özmen Avukat, Atilla Sertel İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı.
(AH-Y)

31.01.2013 10:55:29 TSI

Editör: Wan Haber