Konak Belediyesi sporcuları Adana Mustafa Karataş 1. Kademe Oryantiring Yarışlarından 8 madalya ile döndü
Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği Adana Mustafa Karataş 1. Kademe Oryantiring Yarışlarına Konak Belediyesi sporcuları damga vurdu. Bin 200 sporcunun katıldığı yarışlarda Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün oryantiring sporcuları İzmir'in adını Çukurova'ya taşıdı.
Yarışların ilk gününde Çukurova Üniversitesi kampüs alanı ve dağlık alanda yapılan yarışta kadınlar 18 yaş kategorisinde birincilik, kadınlar 45 yaş kategorisinde üçüncülük, erkekler 45 yaş kategorisinde ise ikincilik ve üçüncülük madalyaları İzmir'e geldi. Adana Karaisali bölgesinde yapılan ikinci gün yarışlarında ise kadınlar 18 ve 45 yaş kategorilerinde şampiyonluk yine Konak Belediyesi sporcularının oldu. Gençlik ve Spor Kulübü, erkekler 45 yaş kategorisinde de ilk iki sırayı elde etti. İki gün toplamında 8 madalya ile dönen sporcular İzmir'i gururla temsil etti.
Mayıs ayında İzmir'de düzenlenecek 2.İzmir Oryantiring Günleri'ne ev sahipliği yaptıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tüm sporcuları İzmir'e davet ederek şunları söyledi: "Oryantiring Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlayan bir spor. İzmir her konuda olduğu gibi oryantiring sporunda da öncülük yaparak daha çok duyulmasında önemli rol oynuyor. Sporcularımızın başarıları arttıkça biz de gurur duyuyoruz. 10-11-12 Mayıs tarihlerinde sadece oyantiring sporcularını değil sporun hangi dalında olursa olsun farklı bir deneyim yaşamak isteyenleri İzmir'e bekliyoruz."
(HD)

01.02.2013 09:39:33 TSI

Editör: Wan Haber