Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, 7. hafta sonunda rakiplerini geride bırakarak 18 puanla liderlik koltuğuna oturdu.
Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1.Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Konak Belediyespor, bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Bu hafta deplasmanda Çamlıcaspor ile karşılaşan mavi-beyazlı bayanlar, rakibini Raluca (2), Gamze İskeçeli ve Ceren Nurlu'nun golleriye 4-0 mağlup ederken, Ataşehir Belediyespor'un Karadeniz Ereğlispor deplasmanında 1-1 berabere kalmasıyla 18 puanla zirvenin yeni sahibi oldu.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın destekleriyle güç aldıklarını belirten Teknik Direktör Hüseyin Tavur, "Sezon başından bu yana büyük mücadele ortaya koyuyoruz. Hedefimiz olan şampiyonluğa adım adım ilerliyoruz. Lüleburgaz ve Fomget Gençlik maçlarını alarak ilk yarıyı zirvede tamamlamak istiyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz" diye konuştu.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, özellikle son dönemde kadın futbolcu, basketbolcu ve voleybolcuların başarılarıyla kent sporuna damga vurduklarını söyledi. Bireysel sporlarda da kadınların üstünlüğünün tartışılmaz olduğuna hatırlatan Başkan Tartan, "Amatör spora verilen desteğin ne kadar önemli olduğunu karşılığında alınan başarıların özellikle kadın sporcuların önünü açtığını görüyoruz. Emekler boşa gitmiyor. Her karşılaşmadan başarılı sonuçlar geliyor. Futbolda liderlik kadınlarda, basketbolda kadınlar ilk yarıyı dokuz maçta dokuz galibiyet alarak lider tamamladı. Voleybelda da aynı şekilde sekiz maçta sekiz galibiyet alan kadınlar ligte zirveye oturdu. Sevindirici sonuçlar, onları gözümüz gibi koruyoruz" dedi.
(EA-ERG-Y)

27.12.2012 13:28:26 TSI

Editör: Wan Haber