Konak Kent Konseyi genel kurulu yapıldı. Hamit Mumcu yeni başkan oldu. Her yıl yapılan yürütme kurulu seçimleri bu yıl da yinelendi.
Toplantının açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kent konseyinin önlerini açan çalışmalar yaptığını, kuruluşundan beri kent yönetimi için bir çok önerilerde bulunduklarını belirterek, başarılı çalışmalarından ötürü konsey üyelerini kutladı. Başkan Tartan, dört yılda yapılan çalışmalar karşısında keyiflendiğini belirterek, şöyle konuştu: "Konak Kent konseyi olarak dördüncü yılımızda ne kadar güzel bir şey başlattığımızı görüyor ve keyifle yaşıyorum. Çağdaş olan tüm toplumlara baktığımızda ortak yönetim anlayışı, ortak değerlendirme ve ortak akıl aslında başarının genel noktası. Başından beri Konak Kent Konseyi'ni oluşturan bütün arkadaşlarım, son derece sevgi dolu, katılımcı anlayışla çabalarını ortaya koydular. Ve çabaları sonucunda çok güzel şeyler ortaya çıktı. Türkiye'de 3 bin 500'e yakın belediye başkanı var. Bunların arasında iki kez en başarılı belediye başkanı seçiliyorsam bu başarının altında Konak Kent Konseyi yatıyor. Konak Kent Konseyi bütün belediyelere öncü oldu. Yeni bir seçim süreci yaşıyoruz. Çabalarını esirgemeyen Prof. Dr. Adnan Akyarlı hocama, başından beri bu süreçte destek veren Yrd. Doç. Dr. Metin Erten'e, son dönemlerde bu süreci devam ettiren Hamit Mumcu arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum."
Onursal başkan Prof. Dr. Adnan Akyarlı tarafından yönetilen genel kurulda, 2012 yılının genel bir değerlendirmesi yapıldı, ardından seçimlere geçildi. Başkanlığa tek aday olarak giren Hamit Mumcu oybirliğiyle seçildi.
Yürütme kurulu üyeliği için ise 21 kişi aday oldu. Çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçimde Samet Demir, Halis Tekezer, Gülçun Tonguç, Funda Doğan, Coşkun Keskiner, Pınar Devir ve Ertan Parlar yürütme kurulu üyeliklerine seçildi.
Genel kurulda, tüzük gereği artık onursal başkan olarak görev yapacak olan Yrd. Doç. Dr. Metin Erten de bir değerlendirme yaptı ve kuruluşundan günümüze dek Konak Kent Konseyi'nin çalışmalarını aktardı. Erten burada, ilçeye dönük çalışmaların yanı sıra, özellikle İzmir Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun kuruluşunu öneren ve gerçekleştiren bir konsey olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
Toplantıya konsey üyelerinin yanı sıra Bayraklı, Seferihisar, Güzelbahçe ve Bornova kent konseylerinin başkanları da katıldı.
(HK-ERG-Y)

15.02.2013 11:41:10 TSI

Editör: Wan Haber