Konak Belediyesi İzmir Valiliği İl Kültür Müdürlüğü'nün çatısı altında 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katıldı.
TÜYAP'ta 17. kez düzenlenen fuarda Konak Belediyesi de kültür yayınlarıyla, dergi ve gazetesiyle, butik müzelerini tanıtan broşürleriyle yer aldı. 70 ülkeden 4 bin 500 katılımcının olduğu fuarda Konak Belediyesi standı büyük ilgi gördü. Özellikle butik müzeleri; Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi hakkında bilgi almak isteyenlere broşürlerle müzeler tanıtıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türkiye'den ve İzmir'den pek çok belediyenin standı olduğunu kaydederek, "Konak, İzmir'in en büyük merkez ilçesi konumunda. Böyle olunca İzmir'e gelen tüm turistlerin de uğrak yeri oluyor. Ne kadar çok turisti İzmir'e çekersek o kadar İzmir'in geleceğine katkıda bulunmuş oluruz. Konak Belediyesi olarak standımız fuarda büyük ilgi gördü. Müzelerimizle ve kültür yayınlarımızla dikkat çektik. Gösterilen ilgi bizi çok mutlu etti. Bütün çabamız İzmir ve Konak turizmine katkı sağlamak, emeklerimiz karşılık bulursa ne mutlu bize" diye konuştu.
DÜNYANIN 5. BÜYÜK FUARI
1997 yılından bu yana turizmde Türkiye'nin nabzını tutan EMITT Fuarı, kısa bir zaman diliminde dünya çapında ses getiren turizm fuarları arasında yerini almayı başardı. Bugün dünyanın 5. büyük turizm fuarı konumuna ulaşan EMITT hedef aldığı Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Asya coğrafyasının sayılı fuarlarından biri olarak biliniyor.
70 ÜLKE EMITT'TE BULUŞUYOR
Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı'nda düzenli olarak yerlerini alıyor. 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşirken, bu yıl 70 ülkeden 4 bin 500 katılımcı olduğu belirtildi.
Fuara konuk ülke olarak katılan Arjantin ise tango dans gösterileriyle fuara büyük renk kattı.
(AH-Y)

26.01.2013 08:39:14 TSI

Editör: Wan Haber