Konak Belediyesi yazar olmak isteyen İzmirliler için kaçırılmayacak bir fırsat armağan etti. Yazar Gülşah Elikbank'ın yönetiminde düzenlenen 'Yazarlık Okulu' başladığı günden bu yana sevilen yazarları konuk etti. Her programda farklı bir yazarın deneyimlerini anlattığı Konak Belediyesi Yazarlık Okulu, bu özelliğiyle de benzer yazarlık çalışmalarından ayrılarak bir ilke imza attı.
Yazmak istediği halde nasıl başlayacağını bilemeyenler veya daha iyi yazmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği okul, her hafta Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde yazarları ve yazar adaylarını buluşturuyor. Yazarlık Okulu'nda tanınmış yazarlar kendi yazma serüvenlerini, romanlarının ortaya çıkış süreçlerini, yazınla ilgili sırlarını paylaşıyor.
HER YAŞTAN ÖĞRENCİ YAZARLIK OKLUNDA
Konak Belediyesi Yazarlık Okulu'nun dikkat çeken özelliklerinden biri de farklı yazarları bir araya getirmesinin yanı sıra farklı yaş gruplarını da birleştirmesi. Genç yazar adaylarından emeklilere her yaştan yazın sevdalısı, Yazarlık Okulu'nda buluştu. Okulun öğrencilerinden Hüseyin Akkuş, yılların verdiği okurluk deneyimiyle "Daha önce okuduğumuz kitapların canlı tutulması için mükemmel bir fırsat" derken, genç yazar adayı Alev Halavut da duygularını şöyle dile getirdi: "Hakan Günday, Buket Uzuner, İnci Aral, Gülşah Elikbank... Çok zengin bir katılım oldu. Çok güzel ve faydalı bir etkinlik. Benim gibi yazmaya yeni başlamış biri için bulunmaz bir fırsattı bu." Yazarlık Okulu'nda yazar adaylarını ünlü yazarlarla buluşturan Gülşah Elikbank ise okulun özellikle gençler için çok önemli olduğunu vurguladı. Elikbank yazmak isteyenlerin en büyük engelinin nereden başlayacağını bilmemek olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu: "Yazmak istiyorum dersiniz ama genelde nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. Önemli olan da o başlama noktasıdır zaten. Onu bulduğunuz zaman devam edersiniz. İşte bu etkinliğin önemi orada. Farklı yazarlar nasıl başladığını anlatıyorlar ve sırlarını paylaşıyorlar."
"SEVGİYİ YAZIYORUZ"
Yenilikler ve insan odaklı çalışmalarla İzmir'in sosyal ve kültürel dinamiklerine katkı sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Yazarlık Okulu'nda edebiyatla birlikte sevgi, barış ve kardeşliğin de geliştiğini dile getirdi. Başkan Tartan, geleceğin yazar adaylarını kutlayarak şunları söyledi: Söz uçar, yazı kalır. İnsanın kalıcı şeyler bırakması çok önemli. Biz elbette Türkiye'ye gurur kaynağı olacak yeni yazarların yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Ama bir yandan da ünlü yazarlarımızla topluma sevgi, saygı, kardeşlik ve barış mesajları veriyoruz. Biz yazarlık okulunda sevgiyi yazıyoruz."
Konak Belediyesi Yazarlık Okulu'nda bugüne kadar İnci Aral, Buket Uzuner, Gülşah Elikbank ve Neslihan Acu yazar adylarıyla buluştu. Şubat ayında ise Hakan Günday Nermin Bezmen Yazarlık Okuluna konuk olacak.
(AH-Y)

10.02.2013 09:35:54 TSI

Editör: Wan Haber