Konak Belediyesi Türk Halk Müziği korosu Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde Hisarlı Ahmet (İnegöllüoğlu) adına anma gecesi düzenledi. Hisarlı Ahmet'in düzenlemelerinin yer aldığı gecede İzmirli sanatseverler ozanın türkülerini seslendiren koroya hep birlikte eşlik etti.
Türk Halk Müziği korosu gecede, Meşeden gel a sürmelim, Mustafam kaşların kara, Gidin bulutlar gidin, Mustafa hisarlı, İğnem düştü yerlere gibi türküleri seslendirdi. Hancı Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübünden Funda Yılmaz, Kütahya yöresine ait oyunuyla Türkülere renk kattı. Şef Bahar Almaç'ın yönetiminde 80 kişilik koro İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşatırken anma etkinliğine Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da katıldı,
Tüm ozanların halkın gönlünde önemli bir yer tuttuğunu belirten Başkan Tartan, "Büyük üstadımız Hisarlı Ahmet'in türkülerini dinlemek buradaki her İzmirli gibi bana da büyük keyif verdi. Ülkemizdeki eserlere gönül vermiş üstadlarımızı unutmamalıyız. Onların sayesinde bu güzel türküleri dinledik. Türkülerimizin doğamızdan, yüreğimizden kaynaklanan bir ses olduğuna inanırım. İnsanlar en kötü günlerinde zaman zaman o türkülerle kahramanlığı, hüznü, sevgiyi, paylaşımı, dayanışmayı yaşarlar. Koro şefimiz Bahar Almaç'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.
(HK)

16.02.2013 10:37:38 TSI

Editör: Wan Haber