Konak Belediyesi 'Mavi Kapak' kampanyasında hedef büyüttü. Fuar Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen törenle 35 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kampanya kapsamında hedef büyüttüklerini, bundan sonra toplanan mavi kapaklarla sadece bedensel engellilere değil, duyma ve görme engellilere de yardım elinin uzanacağını söyledi.
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı ile birliğe bağlı 41 dernek başkanı ve temsilcisi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Havva Özişbakan Lisesi Öğrencileri, Konak Belediyesi İzcileri, İzmir Engelli Dernekleri ile engelli vatandaşlarının ailelerinin katıldığı törende Başkan Tartan, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin başlattığı kampanyayı belediyenin tüm imkanlarını kullanarak büyüttüğünü ve yeni hedefler koyduklarını duyurdu. Başkan Tartan, "Aldığımız kampanyayı bir adım daha öteye götürmek amacıyla bundan sonra sadece tekerlekli sandalye değil, daha önceden de olduğu gibi akülü sandalye vereceğiz. Bu kampanya ile görme ve duyma engelli kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını karşılayacağız. Amacımız kimseyi rencide etmek, üzmek değil. Ortak akılla hem çevre kirliliğini önleyeceğiz hem de engelli vatandaşımız için çeşitli projeler üreteceğiz" diye konuştu.
Kampanyaya destek olan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na ve tüm İzmirlilere teşekkür eden Başkan Tartan, toplumun her kesiminin ortak duyarlılığa sahip çıktığını ve bunun büyük mutluluk verici olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Hepimiz birer engelli adayıyız, bu risk altındayız. Biz sahip çıktığımız mavi kapak kampanyasını bir adım daha öteye taşımak amacıyla bu yola çıktık. Mavi kapak toplanması sayesinde çevre bilinci de arttı. Doğada 150 yıl kaybolmayan plastikler toplanarak hem çevre kirliliği önleniyor hem de bir amaca hizmet etmiş oluyor. Sadece engelli odaklı yapılmasın önerilerini de göz önünde bulundurarak hedeflerimize toplanan kapaklarla bir orman ve okul yaptırmayı da ekledik. Ben Konak Belediyesi sınırları içinde bize bağlı olan tüm sokakları yenileyerek engelliler için yeniden planladık. Yüzde 70 oranında sokaklarımızı engelliler için düzenleyerek, modern bir hale getirdik. Ancak bu yeterli değil; yasalar tekrar gözden geçirilerek yeniden düzenlenmeli. Şehirlerimizi engelli vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden yaşayacağı şekilde düzenlemeliyiz. Bugün ortak bir heyecan yaşıyoruz. Demokrasinin sadece çoğunluğun söylediğinin geçerli olduğu sistemi doğru bulmuyorum. Demokrasi çok sesliliktir ve biz bu çok sesliliğe kulak veriyoruz. Mavi kapak kampanyası ile hedeflerimizi büyüterek, geliştireceğiz. Yeni fikirler üreterek mavi kapakları da ekonomiye kazandıracağız. Bütün engellemelere rağmen beyinlerdeki engelleri kıran herkese teşekkür ediyorum."
Başkan Tartan, kapak toplayarak Konak Belediyesi'ne teslim eden Havva Özişbakan Lisesi öğrencilerini de kutlayarak, duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Konak Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Tüm şoförlerimizle destek vermeye devam edeceğiz" dedi. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı ise tüm üyelerinin bu sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini kaydederek, "Tolumun genel istekleri doğrultusunda kampanyayı farklı ihtiyaçlar için de kullanabiliriz. Çevreden topladığımızı tekrar çevreyi güzelleştirmek için ve ya sahipsiz hayvanları korumak için dahi kullanabiliriz. Çok alanda proje üretmek istiyorsak çok kapak toplamalıyız. Başkan Tartan'ı da çabaları için kutluyorum" dedi.
3 yıl önce Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin başlattığı ancak kısa bir süre önce son verdiği 'Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' kampanyasına Konak Belediyesi sahip çıkarak 'Mavi kapak, mavi sevgi' sloganıyla yeniden başlattı.
(HD)

19.02.2013 12:42:17 TSI

Editör: Wan Haber