İzmir'de son günlerde etkisini bir hayli hissettiren soğuk havalar nedeniyle sokakta yaşayan evsizlerin imdadına Konak Belediyesi yetişti. Belediye ekipleri sokaklardan aldıkları vatandaşları belediye binasına götürerek burada yemek ikramında bulundu.
Konak Belediyesi ekipleri dün akşam saatlerinde kendisini iyiden iyiye hissettiren soğuklarla birlikte sokaklarda yaşamak zorunda kalan evsizleri unutmadı. Belediye ekipleri minibüslerle semt semt gezerek sokakta buldukları evsiz vatandaşları alarak belediye binasına götürdü. Burada Konak Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Zerrin Polat öncülüğündeki belediye çalışanları kimi kimsesi olmayan evsizlere sıcak çorba ve yemek hizmeti sundu. Gördükleri ilgi ve şefkatle birlikte oldukça mutlu görünen vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkürlerini sundu.
EV SÖZÜ ALAN EVSİZ KADIN " RÜYADA MIYIM? VALLAHİ RÜYADAYIM BEN"
Geçmişte birçoğunun evi ve işi olmasına rağmen şimdi sokaklarda yaşamaya mecbur kalan vatandaşlardan H.B.(61) yıllardır sokaklarda yaşadığını ve başını sokacak sıcak bir evden başka bir şey istemediğini belirtti. Yaşlı kadın bankaya nereden olduğunu bilmediği bir borcu olduğundan dolayı emekli olamadığını ifade ederken, "750 lira borcum gözüktü bankaya. Ben sokaklarda yaşayan, çay satan, su satan bir insanım. Her gün korkarak dolaşıyorum sokaklarda bu yaşımda. Tek isteğim sıcak bir yuva ve emekli maaşı" dedi. H.T.'nin bu isteği karşısında oldukça etkilenen Zerrin Polat yaşlı kadına onu emekli yapacağına ve eşyalı bir ev alacağına dair söz verdi. Bu söz karşısında gözleri dolan H.T. mutluluğunu Zerrin Polat ve İkram Araçları Koordinatörü Ercan Özinan'a sarılarak paylaştı. Yaşlı kadın " Rüya mı bu? Vallahi rüyadayım ben. Yarın sabah olduğunda bunun rüya olmasından korkuyorum. Böyle bir anımda bana destek olan Hakan Tartan'a ve sizlere gerçekten çok teşekkür ediyorum" dedi.
SOKAKLARDA YAŞAYAN KÜÇÜK ÇOCUK "GÜNDÜZ OKULA GİDİYORUM AKŞAM KARTON TOPLUYORUM"
Belediye ekiplerinin aldığı kişilerden İbn-i Sina İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi B.T.(12) 4 kardeş olduklarını 2 kardeşinin İstanbul'da yaşadığını, İzmir'de anne babasıyla birlikte 2 kardeş kaldıklarını söyledi. Küçük çocuk " Sabahları okula gidiyorum, akşamları çalışıyorum. Daha sonra eve gidip yıkanıyorum." Ailesinde babasının ve annesinin de çalıştığını söyleyen B.T. " Aileme, plastik, karton toplayarak katkıda bulunuyorum. İleride ne olacağıma karar vermedim ama okumak istiyorum" diye konuştu. Konak Belediyesi görevlilerin aldığı montu ve eldivenleri giyen küçük çocuk, Ercan Özinan eldivenlerini giydirmeye çalışması sırasında " Eldivenleri sonra giyeyim. Ellerim kirli ağabey." demesi insanları duygulandırdı. Daha sonra Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'la görüşen Özinan, belediye başkanının B.'nin eğitimine destek olacağı ve her ay burs vereceği sözü verdiğini söyledi.
Konak Belediyesi'nde sıcak yemeklerini yiyerek karınlarını doyuran vatandaşlar daha sonra getirildikleri minibüslerle gitmek istedikleri yerlere bırakıldılar. Konak Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Zerrin Polat'tan edinilen bilgiye göre, kış aylarında sokakta yaşayan vatandaşların acılarını bir nebze de olsun dindirmek için belediyenin bu hizmetlerinin devam edeceği öğrenildi.
(TG-Y)

10.01.2013 06:17:32 TSI

Editör: Wan Haber