Konak Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlarına eşya yardımı yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarının eksikliklerini imkanları ölçüsünde karşılamayı sürdürüyor.
Atilla Çalışkaner ve ailesi de bu vatandaşlardan sadece biri. Kolundan engelli olduğu için iş bulmadığını ancak ailesine bakmak için çalışmak istediğini, ne iş olsa çalışabileceğini ifade eden Çalışkaner'in 1,5 yaşındaki üvey kızı da kalp yetmezliği tedavisi görüyor.
Konak Belediyesi'nin eşya yardımı yaptığı engelli Atilla Çalışkaner'in yetkililerden tek isteği bir iş. Ailesine bakabilmek için duyarlı işverenlerden iş isteyen Çalışkaner, "Hasta çocuğum ve doğacak çocuğum için çalışmak zorundayım" diyor.
İlaçlarını devletin ödemediğini kaydeden Atilla Çalışkaner, "Bir yıllık evliyiz. Eşim hamile. Üvey kızıma, eşime ve yeni doğacak çocuğumuza bakmak, evin geçimini sağlamak için çalışmak istiyorum. İlaçları ateş pahası. Çalışmayınca ilaçları nasıl alabilirim? Her iş yerinde engelli kadrosu olduğu söyleniyor ama bu imkanı yakalayabilen çok az kişi var. Bizler de aile geçindirmek zorundayız. Yetkililerin, işverenlerin daha duyarlı olmalarını ve bizlere de fırsat vermelerini istiyoruz" dedi.
İki göz odalı evinin 350 lira olan kirasını bile aylardır veremediğini kaydeden Çalışkaner, ev eşyası yardımında bulunan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tatan'a da teşekkür etti. Çalışkaner, "Konak Belediyesi'nin ev eşyası yardımı yaptığını gazetede okumuştum, muhtarımız aracılığı ile başvuruda bulundum. Kısa süre sonra ihtiyacımız olan; yatak, kanepe, halı, çamaşır makinesi gibi eşyalarımızı getirdiler. Başkan Tartan'a ve bağışçılara teşekkür ederiz" diye konuştu.
İhtiyaç sahipleriyle bağışçılar arasında bir köprü olduklarını kaydeden Başkan Tartan, 2012 yılı içinde 400 aileye eşya yardımı yaptıklarını, 500 kişinin de eşya bağışında bulunduğunu ifade etti. Tartan, çok fazla aile ve öğrencinin eşya yardımı için başvuruda bulunduğunu ancak stokların hızla eridiğini belirterek, yardımseverlerden ve bağışçılardan destek beklediklerini söyledi. Özellikle televizyon, fırın, ocak, buzdolabı, çamaşır makinesi, şofben gibi eşyalara büyük ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Tartan, bağışçıların 4451048 nolu telefonu arayarak bağış yapabileceklerini belirtti.
(HD)

01.02.2013 09:34:44 TSI

Editör: Wan Haber