VASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar ile Kömürcüler Sitesi 20 yıl sonra ilk kez kanalizasyon hizmetine kavuşmuş oldu. VASKİ ayrıca tahrip olan eski su şebekesini de yenileyerek, kömürcüler esnafına rahat bir nefes aldıracak. 1993 yılında faaliyete başlayan Van Kömürcüler Sitesi yıllardır beklediği hizmete VASKİ çalışması sonucu 20 yıl sonra kavuşabildi. Toplam bin 100 metrelik kanalizasyon ağının döşeneceği sitenin, gelecekte artan nüfusu göz önünde bulundurularak, Ø 300 mm' lik borular döşendi.


Kömürcüler Sitesi esnafın büyük takdirini toplayan çalışmalarda sona gelindi. Yıllardır bu sorun ile boğuşan ve büyük eziyetler çeken esnaf VASKİ' nin kısa sürede bu çalışmayı sonlandırmasını takdir ettiklerini belirttiler.


Kömürcüler Sitesi Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas ise, “Hayal ettiğimiz hizmetler bugün gerçek oldu. VASKİ kısa sürede şikayetimize çözüm üretti. Bizim düşünmediğimiz çabuklukta bir aylık gibi kısa sürede isteklerimiz yerine getirildi. Başvurumuzla birlikte tamam denildi bizde uzun bir zaman dilimi sonrası gelinir diye düşünürken kısa sürede gelip işlerini tamamladılar, esnaf arkadaşlarımız adına kendilerine teşekkür ediyoruz. aynı şekilde eskiyen içme suyu hatlarımızın da yenileceği müjdesini aldık. daha sonra asfaltımız da yenilerek, sitemiz yepyeni bir görünüm kazanacaktır. VaASKİ çalışanlarına teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber