Komünist Parti, yaklaşık bir haftadır Ankara’da direnişte bulunan Vanlı İŞKUR işçilerine destek eylemi gerçekleştirdi. KP Van İl Başkanı Müjde Erden Tozbey’in de bulunduğu eylemin ardından işçiler ve KP üyeleri bildiri dağıtımı gerçekleştirerek mücadeleye devam edileceğini ilan etti.

Van depreminden sonra İş-Kur'da başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işe alınan ve Haziran ayında işten çıkarılan Vanlı İŞKUR işçilerinin, Van'dan yürüyerek vardıkları Ankara'daki direnişine Komünist Parti destek eylemi yaptı.

Komünist Parti'nin ve Van'lı İŞKUR işçilerinin ortak gerçekleştirdiği eylemde, KP Ankara İl binası önünden Abdi İpekçi Parkı'na yürüyüş yapıldı. Parkta açıklama yapan Vanlı İş-Kur İşçileri Platformu Başkanı Ethem Altın, Komünist Parti'nin Van'da mücadelelerine omuz verdiğini ifade ederek, “Bizim eylemlilik sürecimizin tamamında yanımızda olan, eylemde bizimle birlikte şiddete maruz kalmasına rağmen yılmayan, gözaltına alınan arkadaşlarımızı her seferinde geri getiren sevgili ablamız, dostumuz, KP Van İl Başkanı Müjde Tozbey Erden'e, Ankara'da da bizi yalnız bırakmayan örgütüne teşekkür ederiz" diye konuştu.

'Dönmek için gelmedik'
Önümüzdeki günlerde eylemlerine yön vermek konusunda bir değerlendirmeye gideceklerini ifade eden Altın, "Buraya dönmek için gelmedik, ya alacağız, ya da öleceğiz. Hükümete buradan sesleniyoruz, hakkımız olanı verin, bu mağduriyeti ortadan kaldırın" dedi.

KP Van İl Başkanı Müjde Tozbey Erden de "Tarih bu yaptığınız kararlı yürüyüşü, zorlu eylemi unutmayacaktır. Biz de unutmayacağız. Komünist Parti olarak her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü AKP sizi cezalandırmıştır. Bana oy vermediniz diyerek Vanlıları cezalandırmıştır. Elbet bu hesapsız kalmayacaktı. Ama dostlar AKP sadece sizi mi cezalandırdı? Elbette hayır. AKP bu toplumdaki iş cinayetleriyle işçiyi, Soma’daki katliamla Somalıyı, Gezi sürecinde katlettikleriyle Türkiye toplumunu, Roboski katliamıyla Kürt halkını cezalandırmıştır. AKP’nin görülecek hesabı çoktur. Siz buna bir yerden başlama kararı aldınız ve biz de sizin bu kararınızın arkasındayız. Zafer direnen emekçinin olacak!” açıklaması yaptı.

Konuşmaların ardından, “İş-Kur işçisi kazanacak”, ”Ölmek var, dönmek yok” sloganlarıyla varılan Sakarya caddesinde, işçilerin ve KP üyelerinin ortak hazırladığı bildirinin dağıtımı gerçekleştirildi. (soL-Haber)

Editör: Wan Haber