Çorlu Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında görüşülen içkili yer bölgesi tespit komisyonu raporu doğrultusunda 26 başvurudan 23ünü ret ederken, 3 başvuruya olumlu yanıt verdi.
Çorlu Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında ele alınan gündem maddeleri arasında yer alan İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu'nun raporunu görüşerek karara bağladılar.
Çorlu Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri Fatma Gürel, Yusuf Gümüş, Aynet Buyan ile AK Partili üyeler Şerafettin Çengel ve Muzaffer Aslan'dan oluşan İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu'nun raporunu komisyon üyesi Şerafettin Çengel okudu.
6 Ekim 2010 tarihinde yapılan meclis toplantısında içkili yer bölgesi talepleri ile ilgili olarak komisyona havale edilen 25 içkili yer bölgesi talebinin ardından 28 Ocak 2013 tarihinde 1 müracaat daha geldiğini belirten Şerafettin Çengel: "26 müracaatın tamamı Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte değerlendirildi. Taleplere ilişkin ilk olarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden görüş talep edildi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü 26 müracaattan 2'sini emniyet ve asayiş yönünden sakıncalı görerek ret ederken bir talebin de boş arsa oluşundan ötürü ret ettiğini belirten kararı bize iletti. Bu kararların ardından talepleri değerlendirmeye aldık. Toplam 26 talepten 23 tanesini komisyon kararı ile uygun bulmadık. Alipaşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Fenerbahçeliler Derneği'nin talebi komisyon üyelerimizden Muzaffer Aslan'ın mezarlığa yakın oluşu gerekçesi ile ret oyuna karşın komisyonun oy çokluğu ile, Sağlık Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi'nden yapılan müracaat benim ve Muzaffer Aslan'ın ret oylarına karşın oy çokluğu ile yine Omurtak Caddesi üzerinde yer alan biir iş yeri ile ilgili olan talep de bölgede 3 ayrı dershane bulunmasından ötürü ret oyuma karşılık komisyon üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi" dedi.
Şerafettin Çengel'in İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu raporunu okumasının ardından meclis üyeleri raporu oyladı. Meclis üyelerinden AK Partili Taner Erdim'in ret oyuna karşın meclis üyelerini oy çokluğu ile kabul edildi.
SAKATLAR DERNEĞİ ÇORLU ŞUBESİ'NİN TAHSİS SÜRESİ UZATILDI
Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi binasının tahsis süresini de görüşen meclis üyeleri derneğe tahsis edilen yerin süresinin uzatılmasına oy çokluğu ile karar verdi.
Reşadiye Mahallesi Gölcük Meydanı Açık Otoparkta yer alan dükkanın aylık 36 TL kira bedeliyle Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi'ne tahsis edildiğini anımsatan Hasan Toprak: "Bu konuda yapmış olduğumuz sözleşme 2013 yılında sona erecek. Derneğin tahsisin uzatılması yönünde talebi var. Aylık 50 TL kira bedeli ile 3 yıl daha uzatılmasını öneriyoruz" dedi.
Toprak'ın bu önerisi meclis üyelerinden onay gördü. Meclis AK Partili üyeleri Sema Nur Özay ve Handan Var'ın; "3 yıllık süre konusunda kanun maddesinin uygulanması ve ücret belirlenmesi hususunda da bütçe komisyonuna havale edilmesi gerekçesi ile ret oylarına karşın meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
(SŞ )

07.02.2013 11:42:34 TSI

Editör: Wan Haber