Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi Geleneksel 6. Dönem Sonu Sergisi açıldı.
Açılış için düzenlenen programa AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, KOMEK'te hanımların arı gibi çalıştığını söyledi. Geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması adına bu tür çalışmaların önemine değinen Türkmenoğlu, acının da sevincin de el sanatları aracılığıyla motiflendiğine dikkat çekti. Türkmenoğlu, Hazreti Mevlana'nın "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır" sözünün bu tür çalışmalara örnek teşkil ettiğini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, tüm Konya halkını birbirinden güzel eserlerin görücüye çıktığı sergiyi görmeye davet etti. KOMEK 2012 2013 eğitim öğretim yılı bahar dönemi kayıtlarının başladığını açıklayan Başkan Akyürek, kayıtların 6 Şubat tarihine kadar internet üzerinden yapılabileceğini de hatırlattı. Bugüne kadar yaklaşık 130 bin kursiyere KOMEK bünyesinde eğitim verdiklerini söyleyen Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte şehrin her bölgesine hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti. Başkan Akyürek; "Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında da tüm ilçelerimizde ve ihtiyaç olan bölgelerde mesleki eğitim merkezlerimiz hizmet vermeye devam edecek ve yenileri açılacak. Böylece Türkiye'nin en güçlü mesleki eğitim merkezi olarak Konya bölgesinin tamamında mesleki eğitim hizmetleri verilmeye başlanmış olacak. Serginin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Kuaförlük, Filografi, Mefruşat, Şiş Örgü, Ebru, Çini, Resim, Kurdele Nakışı, Kağıt Telkari, Tel Kırma, Fotoğrafçılık, Giyim ve Kaleş İşi'nden oluşan 13 Branşta 497 eserin görücüye çıktığı sergi, 6 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
(İHA-FM-Y)

29.01.2013 16:40:49 TSI

Editör: Wan Haber