Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dün Konya'da gerçekleştirilen "2012 Konya Ekonomi Ödülleri" töreninde, Kombassan 4 ödül aldı.
Alınan ödüllerle ilgili bir açıklama yapan Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin; son yıllarda gerçekleştirilen planlı ve özverili çalışmaların alınan bu ödüllerle taçlandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Şahin, "Bu ödüller bir kez daha göstermiştir ki, grubumuzda yaşanan performansa dayalı, verimlilik odaklı kurumsal yapılanma anlayışı tüm şirketlerimizde meyvelerini vermektedir. Bugün şirketlerimiz daha verimli olarak çalışmaktadır. Önümüzdeki dönemde ortaklarımızın ve grubumuza gönül bağlayanların beklentilerini boşa çıkarmadan, yurt içi ve dışında faaliyet gösteren tüm şirketlerimizle başarı çıtamızı daha da yükseğe çekmeyi hedefliyoruz" dedi.
İstanbul Sanayi Odası'nca belirlenen en başarılı ilk bin şirket arasında Kombassan'ın 6 şirketinin bulunduğunun altını çizen Şahin, yurtiçinde 12 ilde 18 şirket, 32 tesis, yurtdışında ise Romanya ve Macaristan'da 2 işletme ve 6 bine yakın direkt, 15 binin üzerinde endirekt çalışanı bünyelerinde istihdam ettiklerini de belirtti. Romanya ve Macaristan'daki Rulman fabrikalarının bir uzantısı olarak Hindistan'da yeni bir tesis yapım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şahin, önümüzdeki yıllarda Rulman üretimi konusunda sahip oldukları birikimlerini dünyanın çeşitli bölgelerinde değerlendireceklerini söyledi. Kombassan Kağıt, Komyapı, Kompen ve Komgıda şirketlerinin törende ödül aldıklarını belirten Şahin, Romanya'da bulunan Rulmenti, Düzce'de bulunan Divapan, Tekirdağ'da bulunan Muratlı Karton işletmelerinin de bu ödüllere layık olduğunu ancak Konya dışında bulundukları için programa dahil edilmediklerini ifade etti. İstikrarlı büyümenin ve kurumsallığın getirdiği güçle 23 Kasım 2012 tarihinden itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında KOMHL koduyla yer aldıklarını belirten Şahin, Anadolu'da doğan bir markanın, geçen süreçte İMKB'de sahne alacak büyüklüğe erişmesine hep birlikte tanıklık ettiklerini, yakalanan istikrarın artarak devam edeceğini vurguladı.
Ülkedeki en güvenilen ekonomik veriler ışığında değerlendirme yapan kurum ve kuruluşların bu başarılarını gördüğünü, alınan ödüllerin de bunun bir göstergesi olduğunu belirten Şahin, ödüllerin alınmasında katkısı olan tüm çalışan, yönetici, bayi, tedarikçi ve iş ortaklarını tebrik ederken, programı düzenleyen, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne de teşekkürlerini iletti.
(İHA-FM-Y)

18.12.2012 11:52:06 TSI

Editör: Wan Haber