Kombassan Kağıt A.Ş., "Anadolu Kaplanları-Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında karını en çok artıran 5 şirket arasına girerek ödül aldı.
İstanbul'da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, Kombassan Kağıt A.Ş. adına ödülü Kombassan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aydemir aldı.
Alınan ödülle ilgili bir açıklama yapan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, Kombassan'ın kurumsallaşma ve verimlilik çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini, bunun bir sonucu olarak 23 Kasım 2012 tarihinde İMKB'ye kote olduklarını söyledi. Şahin, tüm şirketleriyle belirlenen hedeflere doğru ve emin adımlarla yürüdüklerini, önümüzdeki yıllarda da bu ödüllerin artacağını umduklarını belirtti.
Şahin, alınan bu ödüllerle Kombassan'ın şirketleriyle ülke ve bölge ekonomisine olan katkılarının açık bir şekilde görüldüğünü ve sektörünün lokomotif kuruluşlardan biri olan Kombassan Kağıt'ın da yaptığı yenilikler ve iyileştirme çalışmaları ile iddialı bir konuma geldiğini belirtti. Şahin, "Bu kapsamda ülkemizde 1. hamur kağıt üreten 4 tesisten biri olan Kombassan Kağıt'taki makine yenileme ve kapasite artırımı çalışmalarıyla üretim kapasitesi 85 bin tona çıkarıldı, ilave olarak baskı kalitesini ve hızını artırma amacıyla saatte 15 bin tabaka baskı yapabilen 6 renk dispersiyon laklı ofset baskı makineleri işletmemize kazandırıldı. Ayrıca, ürünlerin geçtiği aşamalarda ihtiyaç duyulan UV-lak makineleri, kutu kesim makineleri, kutu katlama-yapıştırma makineleri ve palet çevirme/havalandırma makineleri ile üretim parkurumuzu genişlettik. Teknolojik gelişmeleri takip ederek yapmış olduğumuz bu faaliyetler sonucu, müşteri memnuniyetini esas alan, kaliteli ürün üreten mevcut karton kullanma kapasitesini 12 bin ton seviyesine çıkaran, komple bir karton ambalaj ve ofset baskılı sıvamalı kutu üretim tesisi elde ettik. Sektör içerisinde etkili ve sürdürülebilir rekabet için bu çalışmaları tüm şirketlerimizle yapmaya devam edeceğiz. Şirketimizin bu ödülü almasında emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyorum" dedi.
Konya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 85 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu Kombassan Kağıt A.Ş., 1989 yılından buyana güncel teknolojik imkanları kullanarak kağıt, defter ve ambalaj üretimlerini gerçekleştiriyor. Kombassan Kağıt, A4 ebatlarında SpeedCopy, UltraCopy fotokopi kağıtları ve Komeks Defter markaları yanında, yüzde 100 beyazlatılmış kimyasal selüloz kullanarak ürettiği 60gr/m²'den 160gr/m²'ye kadar birinci hamur kağıdı, istenilen ölçüde ve gramajda ebat ve bobin kağıt seçenekleri ile müşterilerine sunmakta, ayrıca ülke dışına da yayılan hızlı ve geniş satış ağıyla hizmetlerini sürdürmekte olduğu bildirildi.
(İP-ÖZ-E)

23.01.2013 10:39:34 TSI

Editör: Wan Haber