Bilmediği bir makineyi işverenin talimatı üzerine kullanması sonucu sağ elinden olan Mehmet Maden ve ailesine Esenler Belediyesi sahip çıktı. Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Özcan Hamza, belediye olarak aileye gereken yardımı yapacaklarını söyledi.
İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde bulunan bir plastik şirketinde çalışan işçi Mehmet Maden, iddiaya göre işverenin talimatı üzerine bilmediği bir makineyi kullanınca elinden oldu. Sağ elini makineye kaptırması sağ eli kopan Maden, üst üste 3 ameliyat geçirdi. Geçirdiği operasyonlara rağmen elini hiçbir şekilde kullanamayan Maden, şirketin sorumlu olduğu iş kazasından dolayı işverenden davacı oldu. Daha önce ailenin dramını duyuran İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberi üzerine, maddi sıkıntılar yaşayan aileye Esenler Belediyesi sahip çıktı. Belediyenin Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri aileyi ziyaret etti. Mehmet Maden ve ailesinin sıkıntılarını dinleyen Sosyal İşler Müdürü Özcan Hamza, Esenler Belediyesi olarak aileye her türlü yardımın yapılacağını söyledi.
"ELİM HİÇ OYNAMIYOR"
Çalıştığı şirketin yetkilerinin, kendisine bilmediği bir makineyi kullandırdığını iddia eden Mehmet Maden, sorumluların cezalandırılması gerektiğini ifade ederek, "İş kazası geçirdim. Ameliyat oldum. 9 Ağustos'tan beri işveren bana maaş vermiyor. Elimi makineye kaptırdım. Bilmediğim bir makineydi. Ben başka bölümde çalışıyordum. Bu makine ayrı bir makineydi. Ramazan dolayısıyla beni oraya verdiler. Sabah 9'da işbaşı yaptım. Makineye kolumu kaptırdım" dedi.
Ailece maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Maden, "Yetkililere başvurdum. Gereken neyse yapılsın. Suçu neyse suçunu çeksin. Tek sıkıntım kira borcum, elektrik ve suyum var. Okula giden bir çocuğum var. Onun sıkıntısı var. Şuan çalışmıyorum. Elim hiç oynamıyor. 3 tane ameliyat geçirdim. Doktor en fazla kendi ihtiyaçlarını görebilirsin, başka bir şey yapamazsın dedi" şeklinde konuştu. Mehmet Maden, yetkililerden sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Mehmet Maden'in eşi Habibe Maden ise, tansiyon ve şeker hastası olduğu için çalışamadığını söylerken, Maden'in 9 yaşındaki kızı Ecenur ise yaşadıkları olumsuzluklar karşısında duygulandı.
AİLENİN İHTİYAÇLARI BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANACAK
Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Özcan Hamza, Esenler Belediyesi olarak gereken yardımı yapacaklarını belirterek, "Üzücü bir olay. Allah şifa versin ama hayat devam ediyor. Sonuçta bir ailesi var. 9'uncu ayda Mehmet Bey bize müracaat etmiş. 3 aylık kira yardımı yapmışız. Olay mahkemeye intikal ettiği için mahkeme sürecini bekleyeceğiz ve bu arada ne gerekiyorsa yapacağız. İhtiyaçları, kira gıda ve kızın okumasıysa her türlü ihtiyacı Esenler Belediyesi olarak karşılayacağız" diye konuştu.
(HÇ-ET-Y)

15.01.2013 12:36:01 TSI

Editör: Wan Haber