Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı'nın başarıları öğrencilerin dikkatini çekiyor. Ampute futbolu mercek altına alan Afet İnan Ortaokulu öğrencileri, bu sporu yakından tanımak ve zorluklarını görmek amacıyla Süper Lig şampiyonu Yenimahalle Belediyesi ile bir araya geldi.
Yenimahalle Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nı konuk eden Afet İnan Ortaokulu öğrencileri, koltuk değnekleriyle futbol oynamaya çalışarak "empati" yaptı. Karşılaşma 5-5 biterken, dostluk kazandı. Yenimahalle Kent Konseyi ve Afet İnan Ortaokulu'nun organize ettiği dostluk karşılaşmasının ilk 5 dakikası renkli görüntülere sahne oldu. Profesyonel ampute sporcularının karşısına koltuk değnekleriyle çıkan engelsiz öğrenciler, yürümekte bile hayli zorlandılar. Bir süre sonra kanedyanları bırakan öğrenciler ile Yenimahalle Takımı'nın dostluk karşılaşması 5-5 sonuçlandı. Batıkent Semt Sahası'nda gerçekleştirilen organizasyona Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Erdoğan, Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan, Afet İnan Ortaokulu Müdürü Yüksel Akkoyun, Dedekorkut İlkokulu Müdürü Ali Yurt ve Afet İnan Ortaokulu öğretmenleri katıldı. Karşılaşma sonrası Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri Garip İnal, öğrencileri kupa ile ödüllendirdi.
Engellilere destek olmak üzere 8 çuval mavi kapak toplayan Afet İnan Ortaokulu öğrencileri, kapakları Genel Sekreter Garip İnal'a teslim etti. Yaptıkları bu destekten dolayı öğrencilere ve okul müdürüne teşekkür eden İnal, okullarda engelli sporlarının tanıtımının da devam etmesi için gereken çalışmaların devam edeceğini söyledi.
(ZÇ-CC-Y)

19.01.2013 11:26:55 TSI

Editör: Wan Haber