Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koşuş sistemindeki erkek ve kız yetiştirme yurtlarını kapatma kararı almasıyla birlikte Edirne'de 2013 sonuna kadar toplam 20 Çocuk Evi'nin açılması planlanıyor.
Devlet koruması altına alınan çocukların 'ev' ortamına geçişini sağlayacak önemli bir uygulamayı başlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, koğuş tipi yetiştirme yurtlarını kapatarak site içerisinde apartman dairelerinden oluşan Çocuk Evleri'ni açmaya başladı. Bu kapsamda çocukların ev sıcaklığında, sosyal yaşamdan kopmadan hayata kazandırılmasını hedefleyen bakanlık, çocukların yurtlarda ayrı kaldıkları kardeşleriyle de aynı ev ortamında büyüyebilme ortamı yaratacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, uygulama sayesinde site içerisinde apartman dairelerinde konumlandırılan Çocuk Evleri'nde en az 4, en fazla 6 çocuk ve onlardan sorumlu bir bakıcı öğretmenin kalacağını ifade etti. 3 1 dairelerde, çocukların ikişer kişilik odalarda normal bir ev yaşamının içerisinde hayatlarını sürdüreceklerini ifade eden Özbaş, "Kendi yemeklerini yapabilen, istediğinde markete alışverişe gidebilen miniklerin düzenli olarak iletişimde olduğu komşuları da bulunuyor. Çocuklar böylelikle, hem güvenilir bir ortamda hem de sosyal yaşamın sorumluluk ve gerekliliklerini öğrenerek yetişiyor" dedi.
KARDEŞLER AYNI ÇATI ALTINDA
Çocuk Evleri'ne yerleştirme yapılırken kardeş olanların aynı evde bir araya getirilmesine önem verildiğini kaydeden Özbaş, "Böylelikle ailesi tarafından bakılamadığı için devlet korumasına alınan ve farklı yurtlarda birbirinden ayrı kalan kardeşler, aynı ortamda birlikte büyüyebiliyor" diye konuştu.
Bakanlığın uygulaması kapsamında bugüne kadar Edirne genelinde Merkez Çocuk Evi, Süloğlu Çocuk Evi ve İpsala Çocuk Evi'nin açıldığını ifade eden Özbaş, Mimar Sinan Çocuk Evi, Kırkpınar Çocuk Evi, Barış Çocuk Evi ve Şule Çocuk Evi'nin ise açılması için bakanlığın onay verdiğini ve evlerin tefrişatının yapıldığını kaydetti. Özbaş 2 çocuk evinin de bakanlıktan açılış onayı beklediğini sözlerine ekledi.
(ORA)

04.02.2013 12:25:43 TSI

Editör: Wan Haber