Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Kocayayla'nın C tipi piknik alanı olduğunu belirterek, "Kocayayla'yı A tipi piknik alanına çevireceğiz. Kocayayla Turizm Dinleme Tesisleri olarak Bursa'ya ve yabancı turistlere hizmet verecek" dedi.
Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, yaptığı açıklamada, Kocayayla'nın C tipi piknik alanı olduğunu belirterek, "Kocayayla'yı A tipi piknik alanına çevireceğiz. Kocayayla Turizm Dinleme Tesisleri olarak Bursa'ya hizmet verecek. Bununla ilgili projemizi hazırladık. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Kocayayla C tipi piknik alanından A tipi piknik alanına çevrildiği anda projemizi uygulamaya sokacağız. Kocayayla Turizm Dinleme Tesisleri'nde gözetleme kulesi, 24 tane bungalov evleri, 6 tane kamelya, yağmur barınakları, piknik masaları, ocaklar, ağaçların üzerinde seyir terasları, çocuk oyun parkları yapılacak. Bu proje toplam 1 milyon 643 bin liraya mal olacak. Bungalov evlerinde tuvalet, banyo, diğer odalarıyla birlikte bir ailenin gelip dinlenebileceği evler olacak. Bu projenin gerçekleşebilmesi için BEBKA'ya proje sunacağız. Bu proje ile birlikte yerli ve yabancı turistleri Kocayayla'da ağırlamış olacağız" dedi.
"2012 PROJELERİ BİTİRMEKLE GEÇTİ"
Belediye başkanlığını 1,5 yıldır yürüttüğünü hatırlatan Başkan Kaynak, eski başkan Mustafa Bektaş'ın milletvekilliği için görevi bırakmasının ardından hazır olan projelerini devam ettirdiğini söyledi.
Keles'in ihtiyaç yönünden daha acil projelere ağırlık verdiğini kaydeden Başkan Kaynak, "2012'de bu projeleri hayat geçirdik. Okulumuzun yanında bulunan mezbahamız kapanacaktı. Biz yeni bir mezbaha yaparak buranın ruhsatını oraya kaydırdık. Mezbahanın projesini tamamlayarak Kurban Bayramı'nda hizmete açtık. Bu mezbaha olmasa her kasap kendi yerinde kesecekti. Ölü hayvan mı kesecek? Ne kestiği belirsiz olacaktı. Mezbaha ile bunun önüne geçerek veteriner kontrolünde kesiliyor" dedi.
KELES'İN ALT YAPISI BÜYÜKŞEHİR'İ BEKLİYOR
2012'de ilçede mahalle yollarının bozuk olduğunu hatırlatan Süleyman Kaynak, "Bozuk yolları kilitli parke taşları döşeyerek 2012 yılında bitirdik. 2012'yi var olan projeleri tamamlayarak geçirdik. 2013'e yeni projeler hazırlayarak devam edeceğiz. Keles halkının en büyük sorunu alt yağı projesidir. Alt yapı projesi için 6 milyon gibi bir rakam önümüze geldi. Belediyemizin zaten bütçesi 3 milyon 300 bin lira. Ben 2 yıl hiçbir hizmet yapmadan, personel maaşlarını vermeden ancak bu projeyi hazırlatabiliyorum. Bu bizi aşan bir konuydu. Büyükşehir Belediyemizden bu konuda destek istedik. Belediyenin sürekli arızalanan araçları yeniledik. Alt yapı konusunda bir arıza olduğunda Keles 3 gün susuz kalıyordu. Yeni araçlarımızla sorun olan yere anında müdahale ediyoruz" diye konuştu.
Keles'in girişinde aydınlatma olmadığını da vurgulayan Başkan Kaynak, "Bununla ilgili UEDAŞ ile görüştük. 2013 yılında aydınlatmamızı gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyemizden bir kapalı alan, otopark yapılması için taleplerimizi ilettik. Özellikle alt yapı, kanalizasyon ve su şebekesi için desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
"KÖYLÜ GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALIYOR"
Keles'te tarım ve hayvancılık konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını da dile getiren Başkan Kaynak, yem, gübre ve mazot fiyatlarının yüksek olması, ürünlerin düşük fiyatla satılması nedeniyle köylünün tarım ve hayvancılığı bırakarak Bursa'ya göç etmek zorunda kaldığını, hayvancılığa destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
(OB-İHS

14.01.2013 16:05:39 TSI

Editör: Wan Haber