Sivas'tan kuma baskısından kaçarak Yozgat'ta geldiğini iddia eden 6 çocuklu kadının vatandaşların duygularını sömürüp dolandırıcılık yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.
Bir hafta önce Sivas'tan kuma baskısından kaçtığını ve 6 çocuğuyla birlikte Yozgat'ın Sorgun ilçesinde harabe bir evde yaşam mücadelesi vereme görüntüsü verip, vatandaşların duygularını sömürerek yardım toplamaya çalışan Sevgi Şahin (35) kocasını da ağabeyi olarak tanıttığı ortaya çıktı. Sivas'tan Sorgun'a geldikten sonra çocuklarıyla birlikte bir gece dışarıda kaldıklarını belirten Sevgi Şahin'e önce polisler sahip çıkarak çocuklarına ayakkabı, mont ve giyecek yardımında bulundular. Harabe evde yaşamaya çalıştıklarını gören Sorgun halkı da Sevgi Şahin'e çeşitli yardımlarda bulundu. Daha sonra ailenin durumu basında yer alınca ülkenin çeşitli yerlerinden yardım talepleri de gelirken, kaymakamlık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri de harekete geçerek aileye yardım yapmaya çalıştı.
Yapılan araştırmalar sonunda, Sevgi Şahin'e yapılan yardımların gece ağabeyim diye tanıttığı eşi tarafından bir minibüsle başka bir yere nakledildiği ortaya çıktı. Çocuklarını da kullanarak yardım toplamaya devam eden Sevgi Şahin'in iki çocuğuna Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı tarafından maaş bağlanması için karar alındı. Ancak ailenin gelen yardımları başka bir yere naklettiği ve halkı kandırdığı söylentilerinin yayılması üzerine aile ortadan kayboldu. Ailenin çocuklarını kullanarak halkı dolandırmaya çalıştığını belirten vatandaşlar, bu kişiye yardım gönderilmemesini isterken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından iki çocuğa bağlanması planlanan maaşın da araştırmalar sonucunda iptal edildiği öğrenildi.
(ÖE-AÖ-Y)

24.12.2012 17:55:15 TSI

Editör: Wan Haber