Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Türkiye'nin Lale Şairi Kayserili Abdullah Satoğlu'nu anlatan yeni bir kitabı kültür hizmeti olarak yayınladıklarını söyledi.
Sanat hayatının 60. yılını yaşayan Abdullah Satoğlu'nun Türk Edebiyatı'nın önemli şairlerinden olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız," Teknik hizmetlerin yanında, spor, bilim, kültür ve sanat çalışmalarına da destek olan Kocasinan Belediyesi Abdullah Satoğlu'nu anlatan kitabı kültür-sanat dünyamıza katkı için yayınladı" dedi.
Başkan Bekir Yıldız, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün de kitaba 'Takdim' yazarak kendilerini onurlandırdığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Takdim'de şu görüşlere yer verdi;"Tarih yapraklarını çevirdiğimiz zaman, Kayseri ve Kayserililere dair, çok renkli ve ışıklı tablolarla karşılaşırız. Aslında Kayseri, kültür ve medeniyetin tâ kendisidir. Alabildiğine zengin ve çeşitli kültür hazinelerini sinesinde barındıran Kayseri'mizin, her köşesinde bir medeniyet kalıntısı, toprağının her karışında bir tarih hazinesi vardır. İşte, yüzyıllar ötesinden gelen bu zenginliği araştırıp gün ışığına çıkararak, yeni kuşakların istifadesine sunan araştırmacılardan biri de, Kayseri'mizin ilk diplomalı gazetecisi, araştırmacı, şair ve yazar Abdullah Satoğlu'dur. Kayseri'mizin kültür iklimi için unutulmaz ve güzel atmosfer oluşturan Abdullah Satoğlu'nun hizmetlerini, takdirle izliyorum. Kendisinin, geleceğe ışık tutan ve gençlerimizin örnek alacağı daha nice eserlere imza atmasını diliyorum. Bu kitabın yayınlanmasına öncülük eden Kocasinan Belediye Başkanımız Bekir Yıldız ile emeği geçenleri, gönülden kutluyorum."
Lale'ye Adanmış Bir Hayat başlığıyla Önsöz yazan Başkan Bekir Yıldız da görüşlerini şöyle paylaştı;"Lale, her yönüyle çok özel anlamlar ifade etmektedir. Abdullah Satoğlu, Lale'ye her yönden bakmış, O'nu her yönüyle benimsemiş, kendini O'na adayıp, O'nu hayatının simgesi haline getirmiştir."
(AÖ-Y)

17.01.2013 15:49:03 TSI

Editör: Wan Haber