Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ferdi spor ve sporcuları desteklemek için Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'nü kurduklarını söyledi.
Barbaros Mahallesi'ne ferdi spor ve sporcular için profesyonel ekiplerin de kullanabileceği nitelikte çok donanımlı bir antrenman salonu yaptıklarını hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "Burayı uzun yıllar Kaski Spor Kulübü kullandı. Kaski bu yıl sadece bayan basketbolu üstlenince diğer spor ve sporcular sahipsiz kalmasın düşüncesiyle biz de Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'nü kurduk" dedi.
Başkan Bekir Yıldız, Barbaros Hayrettin, ya da namı diğer Hızır Hayrettin Reis'in sadece Türk Tarihi'nin değil Dünya Tarihi'nin önemli bir kahramanı olduğunu hatırlatarak, "Herkesin hayatını okuması gerektiğine inandığım kahramanımızın ismi Barbaros Mahallesi'ndeki salonumuzla buluştu. Bu salonu kullanan yaklaşık bin kadar sporcu var. Bunların içinde Avrupa ve Dünya şampiyonları bile var. Halktan gelenlerin, gençlerin ve hanımların beden eğitimi çalışabildikleri bölümler var. Beden Eğitimi Bölümü'nde okuyan son sınıf öğrencileri de burada çalışanlara destek veriyor. Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'nü bu ferdi çalışmalara kol kanat germek için kurduk, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
(ZB-Y)

06.02.2013 16:17:22 TSI

Editör: Wan Haber