Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki atölyenin, park serası ve fidanlığının daha geniş bir alana taşınacağını, mevcut alanda planlanan parsellerin de satılacağını söyledi.
Kocasinan'ın her geçen gün geliştiğini, sınırlarının genişlediğini hizmet veren araç sayısının arttığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız," 1994 yılında şehir merkezine uzak bir alanda Ziya Gökalp Mahallesi'nde kurulan atölye bugün itibarıyla şehrin neredeyse ortasında, yerleşim birimlerinin yanı başında, 3 esnaf sitesinin arasında kaldı. Artık yeni bir alana taşınma ihtiyacı doğdu" dedi.
Başkan Bekir Yıldız, "Araç parkımız, fidanlığımız ve seralarımız da doğal genişleme alanının sonuna geldi. Bu nedenle hizmetlerimizi kolaylaştıracak, araç ve personelimize ulaşım kolaylığı ve pratiklik sağlayacak, zaman kazandıracak, çevredeki insanlara da zarar vermeyecek nitelikte daha geniş bir atölye alanına taşınmaya karar verdik" diye konuştu.
Karpuzatan Tesisleri'ni geçtikten sonra Erkilette demiryolunun yeni güzergâhına yakın yerdeki bir araziye atölyeyi konuşlandıracaklarının altını çizen Başkan Bekir Yıldız,"Bu arada mevcut atölyemizin yerine 16 parsel, 2 işyeri, 1 akaryakıt istasyonu planlandı, bunları da satacağız, inşallah iyi bir gelir sağlarız. Büyükşehir Belediyesiyle de ortak çalışacağız. Çünkü yeni atölye yerinin arazisi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu için Büyükşehirden satın alacağız. 35 bin metrelik araziyi satacağımız parsellerin parasıyla alacağız" şeklinde bilgiler aktardı.
(AÖ-Y)

18.12.2012 16:27:34 TSI

Editör: Wan Haber