Koçarlı Ziraat Odası, ilçe genelinde organik zeytin ve zeytinyağı projesi için ilk adımı attı.
Vatandaşların ürünlerinin daha iyi para etmesi için bu konuda araştırma yaptıklarını ve organik tarım konusundaki bir sertifikasyon firması ile anlaşacaklarını ifade eden Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, "Çiftçilerimizin ürünlerini daha iyi değerlendirmek ve mağdur olmamalarını sağlamak için zeytin ve zeytinyağı alanında organik tarım sertifikası alınması yönünde çalışma başlattık. Bu konuda toplu çalışma yürütmek için bir sertifikasyon firması ile anlaşacağız. Dileyen her zeytin üreticisi çiftçimiz bu uygulamadan yararlanabilecek. Bunun için Ziraat Odası'na müracaat etmeleri yeterli olacak. Geri kalan tüm işlemleri Ziraat Odası çalışanları ve ilgili firma yönetecek" dedi.
Organik tarım belgesi almanın karmaşık ve pahalı bir çalışma gerektirdiğini söyleyen Arslan, "Maliyetleri düşürmek için toplu hareket edilmesi gerekiyor. Biz tüm üreticilerimizin bu belgeyi sahip olmasını istiyoruz. Çiftçilerimize giderek, köydeki vatandaşlarımıza seminer düzenleyerek kayıtlarını alacağız" şeklinde konuştu.
Üreticinin eline fazla para geçeceğinizde belirten Başkan Arslan, "Ziraat Odası aracılığı ile organik tarım uygulamasına geçen her üyemiz yağını en iyi fiyatı veren dilediği yerlere satabilecek. Tarım Bakanlığının açıkladığı dönümde 35 TL organik tarım desteklemesinin her yıl artacak. Bu çiftçimiz için büyük bir avantajdır" diye konuştu.
(MB-İK)

29.01.2013 15:59:59 TSI

Editör: Wan Haber