2014 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, seçim çalışmalarına hızlı başladı. İlçe gezileriyle adaylığına destek arayan Kocamaz, Bozyazı'da Mersin'e sahip çıkmak için yollara düştüğünü söyledi.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in Bozyazı ilçesini ziyaret etti. Bozyazı Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen sohbet toplantısına katılan Kocamaz, önümüzdeki yerel seçimlerde MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu belirterek, Bozyazılılardan destek istedi. Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türedi, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş ve vatandaşların katıldığı toplantıda, neden Mersin'e talip olduğunu anlatan Kocamaz, "1994 yılından bu yana Tarsus'ta belediye başkanlığını yürütüyorum. Yüce millete hizmet etmenin gayretini güdüyoruz. Belediyecilik zor, vebali ağır bir görevdir. Dolayısıyla attığınız her adıma dikkat etmek mecburiyetindesiniz. Adeta bıçak sırtında yürümek mecburiyetindesiniz" dedi.
Yaklaşık 20 yıldır Tarsus Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olduğunu ve Tarsus'u belli bir yere getirdiğini ifade eden Kocamaz, ilçede yaptığı hizmetleri anlattı. "Mersin'e sahip çıkmak için yollara düştük" diyen Kocamaz, Mersin'in problemlerini hep birlikte ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kocamaz, Mersin'e sahip çıkmak istemelerinin nedenini de şu cümlelerle açıkladı: "Maalesef televizyonları açtığınızda ekranlarda Mersin sanki bir terör kenti gibi anlatılıyor millete. Oysa Mersin sadece Çilek, Çay Mahallelerinden ibaret değil. Mersin dendiği zaman Çamlıyayla'dan Anamur Ören'e kadar olan yaklaşık 400 kilometrelik bir mesafe algılanıyor. Dolayısıyla oradaki o olumsuz kötü imajlar sanki tüm Mersin'e mal ediliyor. Bizim bütün derdimiz, gayemiz kendi evimizin önünü temizlemek. Türkiye genelinde birçok yerde sıkıntılar var ama Mersin'de olmamalı diyoruz. Biz bunları söylerken bazıları yanlış değerlendiriyor. Diyorlar ki, 'Şununla mücadele edecek, bununla mücadele edecek'. Biz polis değiliz, jandarma değiliz. Bizim kimseyle kavgayla dövüşle çözeceğimiz bir problemimiz yok. Bizim yapacağımız iş belediyeciliğin gereğini yapmak. Hiç kimseyi dışlamamak, örgütün enstrümanlarını, oyuncaklarını elinden almak, istismar edecek hiç bir şeyi onlara teslim etmemek, boş alan bırakmamak. Bizim bütün düşüncemiz bu. Belediyeler eğer sosyal projeleri uygulayabilirse herkese eşit mesafede olursa ben şuna inanıyorum ki, Türkiye'nin çözemeyeceği hiçbir problemi de yoktur. Tarsus'ta eskiden bazı mahallelere polis girmekte zorlanıyordu. Ama bugün Tarsus'ta gecenin hangi saatinde giderseniz gidin girilemeyen hiçbir sokak, semt, mahalle yok. Niye, çünkü örgüt oradaki insanları ikna edemiyor."
Büyükşehir sınırları içerisindeki bütün vatandaşların eşit şekilde hizmet alabilmesi için, vatandaşların isteği sonucunda yollara düştüğünü ve aday adayı olduğunu dile getiren Kocamaz, "İnşallah Cenab-ı Allah takdir ettiyse partimizin yetkili kurulları değerlendirme yapacak. Bu değerlendirme neticesinde bizim ismimiz öne çıkarsa biz de sizlerle beraber el ele, kol kola, gönül gönüle bu bayrağı en iyi şekilde temsil noktasına taşımak için gayret göstereceğiz. Bizim ana gayemiz Mersin'de birlik ve bütünlüğü sağlamak. Kavganın, gürültünün olduğu yerde başarıyı yakalamak mümkün değil. Şu anda Mersin Büyükşehir Başkanı ile Yenişehir Belediye Başkanı aynı partiden ama konuşmuyorlar, kavgalılar. Oysa Mersin merkezde bu kavga sürüyorsa yarın Mersin'den 230 kilometre uzaklıktaki Anamur'da ne olur? Bizim bütün gayemiz Mersin'i bir bütün olarak düşünmek. Sizleri Büyükşehire sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.
(ALT-KYM-Y)

09.01.2013 11:03:19 TSI

Editör: Wan Haber