Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesindeki Sinyalizasyon Kontrol Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
Başkan Karaosmanoğlu'na incelemeleri sırasında Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın ve Ulaşım Daire Başkanı Abdulmuttalip Demirel eşlik etti. Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak yetkililerden sistemle ilgili detaylı bilgi aldı.
Başkan Karaosmanoğlu'na Kocaeli genelindeki 120 adet kavşakta yer alan sinyalizasyonların merkezde tek elden idare edildiği ve gerekli müdahalelerin anında yapıldığı bilgisi verildi. 2009 yılından bu yana faaliyette bulunan sistemde trafiğin 56 görüntüyle takip edildiği aktarılan Başkan Karaosmanoğlu, sistemle ilgili olarak tatbiki bilgi de aldı. Öte yandan 7 gün 24 saat sistemle ilgili gerekli uygulamaların yapılabildiği, arıza durumlarında anında müdahalenin sağlandığı da ifade edildi.
Genel Sekreter Yazıcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın tarafından Başkan Karaosmanoğlu'na, sistemin geliştirilmesi ve planlanan yeni sistemlerle ilgili de bilgi aktarıldı. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler daha sonra seyyar bir araçta yer alan sistemle ilgili incelemede bulundu. Aracı dikkatle inceleyen ve sistemle ilgili bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, ulaştıran ulaşım hedefleri doğrultusunda trafikte modern sistemlerin kullanıldığını söyledi.
(İÇ-İÇ)

21.01.2013 12:18:47 TSI

Editör: Wan Haber