Kocaeli'de ulaşım konusunda yapılan çalışmalar meyvelerini verirken yolcu rahatlığı ve güvenliğini üst seviyeye çekecek çalışmalar da devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen çalışmalar kapsamında Kocaeli'de hizmet veren taşımacılar yolcu memnuniyetini artırmayı hedefliyor.
Büyükşehir ve kooperatifler arasında varılan anlaşmaya göre özel halk otobüsleri (ÖHO) kademeli olarak 2015 yılına kadar araçlarını yenileyecekler. Bu kapsamda taşımacılar Adana'daki TEMSA ve Bursa'daki KARSAN fabrikalarını ziyaret etmişti. Toplu taşımacılar son olarak da Sakarya'daki OTOKAR fabrikasını gezerek yeni teknolojilerin uygulandığı 9 ve 12 metrelik doğa dostu ve özürlülerin erişilebilirliğine uygun araçları yakından gördüler.
Büyükşehir Belediyesi'nin hizmeti sağlayan kooperatiflerin engellilerin erişilebilirliğine uygun araçlar ile mevcut araçlarını değiştirmeleri yönünde çalışmalar hızla devam ediyor. Araçların dönüşümünün 2013-2014 ve 2015 yıllarında kısım kısım tamamlanması planlanıyor. İlk kısım otobüsler 2013 yılı içerisinde hizmete alınacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların memnun kalacağı ve modern toplu taşıma ilkelerine uygun 'Sistem Yönetimi' konusunda Kocaeli Toplu Ulaşım Sistemi (KOTUS) dâhil olmak üzere tüm kooperatiflerle gerekli görüşme ve çalışmaları yürütüyor. İlçe içi havuz sistemi, rotasyon sistemi, ortak hareket noktaları gibi sistemle alakalı çalışmalar sürdürüyor.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, şoförlerin davranışları ile ilgili hem denetim hem de eğitim faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sadece Kocaeli'de uygulanan program ile toplu taşımada çalışan sürücü personellere İletişim berecileri, stres yönetimi, ekonomik şekilde sürüş teknikleri, ilkyardım bilgisi, çevre ve şehir bilgisi, genel trafik mevzuatı ve kuralları, trafikte şoför etiği, taşıt bakım ve işletme bilgisi, müşteri memnuniyeti ve İngilizce eğitimi konusunda periyodik olarak eğitimler veriliyor.
(MA-MA)

30.01.2013 11:05:04 TSI

Editör: Wan Haber