Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Öğrenci Kolektifleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan gözaltılarla ilgili eylem düzenledi. Polis, İzmit Sabri Yalım Parkı'na yürümek isteyen grubun önüne barikat kurdu.
Öğrenci Kolektiflerine üye 60 kadar öğrenci, ODTÜ'de yaşanan gözaltıları protesto etmek için eylem düzenledi. İzmit Merkez Bankası önünde toplanan grup üyeleri, Sabri Yalım Parkı'na doğru yürümeye başladı. ODTÜ'de gözaltına alınan öğrencilere sloganlarla destek veren eylemciler için çok sayıda çevik kuvvet polisi görev yaptı.
İzmit Yürüyüş Yolu'ndan Fethiye Caddesi alt baş mevkiine gelen eylemciler, burada polis tarafından durduruldu. Grubun önüne dizilen çevik kuvvet ekipleri barikat kurarken, polis ekipleri öğrencilerden izinsiz olan eylemi sonlandırmalarını istedi. Bunu kabul etmeyen eylemcilerle polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Bulundukları yere oturarak oturma eylemi yapan grup üyeleri, son olarak polisin barikatı geri çekmesi durumunda bulundukları yerde basın açıklaması düzenleyeceklerini söyledi. Bunun üzerine polis barikatı daha geriye çekilirken, eylemciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
(UU-Eİ-Y)

21.12.2012 18:30:23 TSI

Editör: Wan Haber